SPORTARIJE

17.07.2015.
Održana press konferencija
Odlazak sportista Specijalne olimpijade BiH na Ljetne olimpijske igre
Danas se u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH održala press konferecnija povodom odlaska sportista Specijalne olimpijade BIH na Ljetne olimpijske igre koje će se od 25. jula. do 03. augusta ove godine održati u Los Angelesu.

Tuzlarije


Na samom početku Una Bejstović je najavila temu konferencije istakavši da istoj prisustvuju spotisti koji će putovoti u LA, zatim treneri i izvršna direktorica Kada-Delic Selimovic, kao i posebna gošća Semira Hoffmann koja će i biti specijalni promotor BH tima u Los Angelesu.
Kada Delić-Selimović je prisutne novinare i goste upoznala o aktivnostima za odlazak u La gdje je istakla sljedeće:

-Polazak predstavnika Specijalne olimpijade BiH koji će učestvovati na Ljetnim olimpijskim igrama u Los Angelesu od 25. jula do 03. augusta, predviđen je za 21. juli (utorak) u 7:20 h sa beogradskog aerodroma.
Okupljanje svih reprezentativaca je u Tuzli na stadionu Tušanj, u nedelju uvečer do 12:00 sati, odakle se autobusom kreće za Beograd.
Prema rasporedu leta dolazak u Los Angeles predviđen je 21. jula u 23:05 sati po lokalnom vremenu.
Boravak u Host Town program predviđen je u period od 21. jula do 24. jula u gradu Fullertonu koji je udaljen od LA oko 22 milje. Dolazak u Olimpijska sela USC I UCLA predviđen je za 24. juli u večernjim satima, jer su prva divizioniranja i preliminarna takmičenja predviđena za 25. juli u jutarnjim satima.

Tuzlarije


Ceremonija otvaranja Ljetnih olimpijskih igara predviđena je za 25. juli u 18:00 sati, ceremoniji otvaranja će prisustvovati predsjednik SAD-a gospodini Barack Obama, kao i preko 100 zvaničnih predstavnika zemalja učesnika.
O samom odlasku našeg Tima bitno je istaći da se nakon silnih problema oko obezbjeđenja sredstava ipak uspjelo riješiti finansiranje troškova avionskih karata i sportske opreme zahvaljujući prije svega Ambasadoru Specijalne olimpijade BIH ASMIRU Begoviću, koji je uplatio iznos od 7000 funti i nabavio sportsku opremu u vrijednosti cca 30000 KM.
Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu civilnih poslova BIH koji su obezbijedili 25000 KM kao pokrovitelji, zatim našem generalnom sponsoru BH Telecomu, te ponosnom partneru Specijalne olimpijadeLutriji BIH.
Pored gore navedenih, ističemo i podršku od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta FBiH, zatim Grada Tuzle, općine Lukavac, Grada Trebinja, Sponzora SESAM, AlJezeera, Regeneracija, Umel dalekovod montaža, Vincent, Bony, Bingo, Junuzović i dr, koji su već podržati ili će podržati odlazak.
Ali danas sa posebnim zadovoljstvom ističemo da je ovdje sa namabila SEMIRA HOFFMANN predsjednica Fondacije Zajednički put, koja će biti naš specijalni promotor za vrijeme Ljetnih olimpijskih igara. Semira Hoffman živi na Floridi I ona radi sa osobama sa autizmom. I želja nam je da ćemo zajedničkim snagama omogućiti da osobe sa autizmom imaju daleko bolji tretman i status u BiH.

Semmira Hoffman je istakla da je ponosna što će biti dio Tima koji će učestvovati na Ljetnim olimpijskim igrama u LA, te se nada da je ovo samo početak jedne uspješne zajedničke saradnje.


Izvršna direktorica:
Kada Delić-Selimović


Priredio(la):                

Osmrtnicama ba