SPORTARIJE

15.07.2015.
Dres Slobode nosio od 1972. do 1979. godine
Preminuo Ismet Hadžić, legendarni igrač Slobode i Dinama
Uoči prve europske utakmice sezone Dinamo je pogodila još jedna tužna vijest. U 62. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo je bivši igrač i trener Dinama Ismet Hadžić.

Tuzlarije


Hadžić je modri dres nosio od 1980. do 1985. godine, odigrao je 302 utakmice za Dinamo, od čega 145 službenih, a bio je član slavne generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije, kao i 1983. Kup Jugoslavije, a nakon inozemne karijere posljednjih je godina bio trener u Nogometnoj školi Dinamo, kao i trener veteranske momčadi Dinama. Između 1979. i 1983. godine pet puta je nastupio za reprezentaciju Jugoslavije.

Karijeru je počeo u Slobodi iz Tuzle, gdje je rođen 1954. godine. Početkom osamdesetih potpisao je za Dinamo, a nakon osvojenog naslova prvaka bivše države dostigao je svoj vrhunac. Brojne prijatelje nikada nije odbijao kada bi ga tražili novac, a kako mu ga nisu vraćali, ubrzo je bankrotirao i završio kao beskućnik. Spavao je u automobilu dvije godine, živio na zagrebačkom Bundeku, a onda dobio novu priliku kao trener mladih kategorija Lokomotive.

"Ismet Hadžić neupitno će zauvijek biti jedna od najvećih legendi Dinama, zauvijek će živjeti u povijesti modroga kluba i u srcima svih nas. Počivao u miru", objavio je zagrebački klub.

Priredio(la): Index