SPORTARIJE

06.07.2015.
Rusmir Malkočević juniorski viceprvak Balkana
Tuzlarije
Rusmir Malkočević – viceprvak Balkana za juniore


Član AK „Sloboda-Tehnograd“ Rusmir Malkočević je na Prvenstvu Balkana za juniore i juniorke koje je ovog vikenda odrzano u Rumuniji u gradu Pitestiju osvojio je II mjesto i srebrnu medalju u trci na 400 m prepone sa rezultatom 53:53 s, istrčavši novi novi juniorski rekord Bosne i Hercegovine čiji je vlasnik upravo Rusmir Malkočević kojeg je postavio na Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu ove godine i iznosio je 53:59 s.

Pored istrčanog rekorda i osvojene srebrne medalje Rusmir Malkočević je ponovo istrčao normu za nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu koje će se u periodu od 16-19 jula ove godine održati u Eskilstunu u Švedskoj.

Uz Rusmira Malkoćevića u Pitestiju je nastupio i Anes Hodzić koji je osvojio IX mjesto u troskoku, a od trenera u sastavu reprezentacije BiH otputovao je šef stručnog štaba AK „Sloboda-Tehnograd“ Vinko Galušić.

Pored nastupa juniora i Rumuniji, u subotu u Sremskoj Mitrovici na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore iz AK „Sloboda-Tehnograd“ nastupili su Ervin Rahmanović u disciplinama 110 m prepone i 4x100 m, Mirza Kasumović u troskoku i Mubina Hasanbašić u disciplini 800m. U sastavu reprezentacije u Sremsku Mitrovicu je putovala selektorica ženske atletske reprezentacije Kada Delić-Selimović. Najbolji plasman ostvario je Ervin Rahmanović u trci na 4x100 m gdje je osvoji IV mjesto, dok u trci na 110 m prepone bio IX, dok je Mirza Kasumović u troskoku bio XI, te Mubina Hasanbašić je u trci na 800 m zauzela XIV mjesto.

Komisija za informisanje:
Amel Dedić

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba