SPORTARIJE

04.07.2015.
Drugi dan 8. WKF Svjetskog kupa za mlade
Takmičarke KBS ˝Tuzla Sinbra˝ Tuzla osvojile dvije medalje
Tuzlarije


Drugog dana 8. WKF Svjetskog kupa za mlade, koji se održava u Umagu, Hrvatska, takmičarke KBS "Tuzla Sinbra" Tuzla osvojile su 1 srebrenu i 1 bronzanu medalju.

Tuzlarije


Dajana Crnoglavac je u kategodiji borbe mlađe seniore U 21 -55 kg osvojila srebrenu medalju. Nakon ubjedljive polufinalne pobjede nad predstavnicom Austrije Reiter rezultatom 9:0 Dajana je u finalnom meču poražena od reprezenttivke Crne Gore Jović Anje 10.4.

Tuzlarije


Azra Bašić je u kategoriji borbe juniore -59 kg osvojila bronzanu medalju. U četvrtfinalnom meču Azra Bašić je ubljedljivim rezultatom 8:0 savladala predstavnicu Austrije Schimanofsky. U polufinalnom meču je poražena od reprezentativke Hrvatske Barač 5:0, da bi u borbi za bronzanu medalju u posljednjim trenutcima uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist i poraziti predstavnicu Južnoafričke Republike Berros 8.6.

Prvog dana Svjetskog kupa za mlade, na kojem je učešće uzelo 639 takmičara iz 34 zemlje svijeta Dina Mahmud je u kategoriji borbe kadetkinje +54 kg osvojila 3 mjesto.

Tuzlarije


Takmičarke sa klupe je predvodio trener Fikret Selman.

Ovi uspjesi su bili i kruna prvog dijela takmičarske sezone. Klub dalje nastavlja sa radom, a u toku je Ljetna škola plivanja na bazenu Holeta Tuzla za najmlađe članove.

Od 01.-07.08.2015 godine takmičate, članove i trenere kluba očekuje Ljetni karate kamp "Neum 2015", koji će ove godine biti najmasovniji do sada.

Press služba kluba

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba