SPORTARIJE

09.08.2015.
Izvještaj sa VII Međunarodne biciklističke trke u pomen tuzlanskim biciklistima
Tuzlarije


Jučer je u Tuzli u organizaciji BK Zmaj od Bosne Tuzla vožena međunarodna biciklistička trka, a u okviru Premijer lige BiH te kao etapa Dunavskog kupa. Ova tradicionalna, VII po redu trka u pomen tuzlanskim biciklistima, okupila je pedesetak biciklista kako iz BiH, tako i zemalja regiona. Trka je vožena na dionici Simin Han – Požarnica – Gornja Tuzla – Tetima – Dokanj – Breške – G.Obodnica.

Tuzlarije


U sveukupnom poretku, trku je pobijedio Miloš Borisavljević (BK Metalac Kraljevo), drugi u cilj ušao je Dejan Marić (BK Metalac Kraljevo) a treći je bio Muhamed Liha (BK Bihać).

U okviru Premijer lige BiH, u kategoriji juniora prvi je bio Muhamed Liha, drugi Amar Selmanović (BK Bihać) a treći Adis Selimović (BK Cazin).

U kategoriji elite prvi je bio Đulaga Trejić (BK Mostar), drugi Josip Čerkez (BK Mostar) a treći Aleksa Crnčević (BK Banja Luka).

Tuzlarije


U kategoriji mastersi prvi je bio Hajrudin Trle (BK Zmaj od Bosne Tuzla), drugi Adnan Derlić (BK Pedala Žepče) a treći Željko Krasulja (BK Zmaj od Bosne Tuzla) dok je u kategoriji veterana prvoplasirani bio Huso Salihović (BK Zmaj od Bosne Tuzla), drugi Željimir Korolija (BK Zmaj od Bosne Tuzla) i treći Damir Mehikić (BK Zmaj od Bosne Tuzla).

U okviru Dunavskog Kupa prvo mjesto zauzeo je Hajrudin Trle, drugo mjesto Mario Divičić (BK Mostar) a treće Adnan Derlić.

Tuzlarije


Dva brdska cilja – "Asim Huskić" i "Husein Kasumović", kao i prolazni cilj "Nebojša Petrović", pripali su Trle Hajrudinu, koji je na ovoj trci odlikovan i priznanjem od strane organizatora Dunavskog kupa. Nagradu "Zlatna amorfa Dunavskog kupa" Trletu je uručio organizator Dunavskog kupa Tibor Tarjan.
Jučerašnju biciklističku trku sudili su komesar trke Mirnas Mujezinović te sudije Ahmet Kasumović, Tibor Tarjan i Lejla Trle.

"Veoma smo zadovoljni kako organizacijom trke tako i postignutim rezultatima. Pored rezultata koje smo ostvarili, kako biciklisti Zmaja tako i ja lično, posebno mi je drago što su mi pripala oba brdska cilja posvećena tuzlanskim biciklistima kao i prolazni cilj posvećen mladom Nebojši Petroviću. To su sve biciklisti koji više nisu sa nama i u čiji pomen ovu trku organizujemo u kontinuitetu i na svo zadovoljstvo – uspješno", naveo je Hajrudin Trle i dodao:

Tuzlarije


"Zahvalio bih se svim biciklistima koji su bili u Tuzli kao i njihovim klubovima, a takođe i predsjedniku našeg kluba Nedžadu Ašćeriću te Umel Dalekovodmontaži doo Tuzla zahvaljujući kojima smo uspjeli organizovati trku. Zahvala pripada i Općini Tuzla kao i domaćinu na cilju Kulturnoj zajednici Stara Majevica koji tradicionalno doprinose održavanju ove trke.
Takođe, Policijska uprava je bila na vrhu zadatka te se i njima ovom prilikom zahvaljujemo. Nadam se da svi učesnici trke dijele naše zadovoljstvo, velika nam je čast što smo ponovo ugostili Dunavski kup i tako ostali jedini grad u BiH kome pripada etapa ovog takmičenja, i iz tog razloga se opet želim zahvaliti Tarjan Tiboru, organizatoru ovog takmičenja koji je, u saradnji sa BK Zmaj od Bosne, uspio Dunavsku kup provesti i bosanskim dionicama", zaključio je Trle.

Press BK Zmaj od Bosne

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba