SPORTARIJE

05.08.2015.
JKP ˝Saobraćaj i komunikacije - obavještenje
Najava Četvrte Tuzlanske biciklijade
Tuzlarije


Obavještavamo sve građane i potencijalne učesnike da će se “Četvrta Tuzlanska biciklijada” održati u nedjelju, 30.08.2015 godine. naselje Stupine. Organizatori i ove biciklijade su JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o Tuzla, M-bike Shop i BK ”Tuzla”. Cilj manifestacije je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka.

Predviđena dužina vožnje je 14 kilometara. Biciklisti će se kretati rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

Tuzlarije


Program:
10:00h Okupljanje, prijava i podjela brojeva za učesnike
10:40h Obraćanje organizatora prisutnima i svečano otvaranje Biciklijade
11:00h Start Biciklijade
12:30h Osvježenje i sendviči
13:00h Dodjela nagrada

Nakon povratka učesnika predviđen je prigodan zabavni program i podjela nagrada.

Učestvovati mogu svi građani bez obzira na starosnu dob. Svi učesnici učestvuju na vlastitu odgovornost.

Za sve učesnike obezbjeđeno je osvježenje i sendvići. U tu svrhu svi zainteresovani se trebaju unaprijed prijaviti putem naše kontakt forme, kako bi se obezbjedio dovoljan broj startnih brojeva koji ulaze u nagradni bubanj za vrijedne nagrade i osvježenje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da se prijave u što većem broju, da vozimo zajedno, zabavimo se i ugodno družimo.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba