SPORTARIJE

04.08.2015.
Trka Dunavskog kupa i Premijer lige u Tuzli:
´Zmajevi´ u punom sastavu pojačani i kapitenom Dragišom Jovićem
Tradicionalna međunarodna biciklistička trka – VII trka u pomen tuzlanskim biciklistima, koja se vozi u sklopu Dunavskog kupa te Premijer lige BiH, voziti će se 08.avgusta u Tuzli.

Tuzlarije


I ove godine će trka, druga međunarodna koju organizuje BK Zmaj od Bosne Tuzla, krenuti od MZ Simin Han, preko Požarnice, Gornje Tuzle, Tetime, Doknja, Breški a okončati u Gornjoj Obodnici. Start je planiran za 11:30 sati. Staza će obuhvatiti i dva brdska cilja: Huskić i Kasumović te jedan prolazni cilj: Petrović).

Kao i ranijih godina očekuje se učešće brojnih biciklista, kako iz BiH koji će se boriti za bodove u Premijer ligi, tako i stranih biciklista a naročito iz zemalja regiona koji inače voze trke Dunavskog kupa.

Sam Klub organizator, BK Zmaj od Bosne Tuzla, na ovoj će trci okupiti svoje bicikliste iz BiH, Srbije, Hrvatske, Austrije, Švedske, Belgije..., a značajan je i povratak kapitena tima Dragiše Jovića koji će ponovo nositi boje tuzlanskog kluba.

"Očekujemo dobru trku, jaku konkurenciju i nadamo se da će nas poslužiti još i vremenske prilike. Organizacija trke protiče u najboljem redu, već smo poduzeli sve potrebne radnje i željno očekujemo da opet vozimo tuzlanskim dionicama. Takođe očekujemo dobar plasman naših biciklista jer ćemo biti u zaista jakom sastavu, i kao i uvijek, dati ćemo sve od sebe da napravimo što bolje rezultate", naveo je trener Hajrudin Trle i dodao:

"Staza kojom ćemo voziti možda nije toliko duga koliko je zahtjevna, stvarni je izazov za nas bicikliste što nas većinu i raduje i uvjereni smo da ćemo kao organizatori uspjeti obezbijediti sve preduslove za održavanje kvalitetnog biciklističkog takmičenja. Želio bih se zahvaliti našem generalnom sponzoru Umel Dalekovodmontaži doo Tuzla, kao i Općini Tuzla te Kulturnoj zajednici Stara Majevica, koji su tradicionalni sponzori ove trke."

(Tuzla Sport)

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba