SPORTARIJE

02.08.2015.
Završen Memorijalni turnir ˝Tri golmana˝
Pobjednik ekipa FK ˝Proleter˝ Slavinovići
Fudbalski Klub Proleter Slavinovići, ovog vikenda organizovao je 5. Memorijalni turnir "Tri golmana", koji se igra u čast pokojnog Matije Pavića i rahmetli Halida Muratovića i Rusmira Salihagića, nekadašnjih čuvara mreže kluba iz Slavinovića koji su dali svoje živote za odbranu BiH u protekloj agresiji.

Učešće na turniru uzele su četiri ekipe: NK „Seona“ iz Seone, NK „Mladost“ Kikači, FK „Mladost“ Solina i FK „Proleter“ Slavinovići iz Tuzle.

Prvog dana turnira odigrane su dvije utakmice. U prvoj utakmici snage su odmjerili FK „Proleter“ i FK Mladost Solina, a završena je rezultatom 5:0 za klub iz Slavinovića. Istog dana odigrana je utakmica između NK „Mladost“ Kikači i NK „Seona“, a trijumfovala je ekipa iz Kikača rezultatom 2:0.

U finalnoj utakmici koja je odigrana večeras su se sastale ekipe FK „Proleter“ i NK „Mladost“ Kikači. Regularni dio utakmice završen je nerješenim rezultatom, a nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedila je ekipa FK „Proleter“ Slavinovići i zasluženo osvojila pehar ovog turnira.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Generalni sponzor turnira bila je Pekara "Pegaz" iz Tuzle.

S.P.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba