SPORTARIJE

02.08.2015.
Los Angeles
Još tri medalje za reprezentativce BiH na Specijalnoj olimpijadi

Danas su na programu Ljetnih olimpijskih igara u Los Angelesu bila finalna takmičenja u plivanju gdje su naši plivači-ce Miro Vasić, Zorica Mitrović i Irmela Peranović ostvarili izvanredne rezultate osvojivši dva druga mjesta i srebrne medalje, te jedno četvrto mjesto.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Miro Vasić je u trci na 25 m slobodno osvojio II mjesto i titulu viceprvak specijalnih olimpijskih igara, te Zorana Mitrović koja je takodjer u trci na 25 m slobodno osvojila srebrnu medalju.

Pored Zorane Mitrovic u trci na 25 m slobodno nastupila je i Irmela Peranović koja je osvojila IV mejsto.
Kad su u pitanju atletska takmičenja Specijalna olimpijada je imala predstavnike na 100 m, 200 m i skoku u dalj, gdje su nastupili Almin Bjelica u trci na 100 m, Kristina Klačar u skoku u dalj i trci na 200 m, te Vedrana Nović u trci na 200m.

Najvredniji rezultat imala je Vedrana Nović koja je u trci na 200 m osvojila izvanredno II mjesto i srebrnu medalju, što joj je bio i rođendanski poklon jer je Vedrana Nović danas proslavila svoj 18 rođendan.
Kristina Klačar je u trci na 200 m osvojila V mjesto, dok je nažalost u skoku u dalj bila diskvalifikovana.
Almin Bjelica je nastupio u trci na 100 gdje je osvojio VII mjesto.

Ženska nogometna Unified reprezentacija Specijalne olimpijade BiH je danas također odigrala utakmicu protiv Mađarske za III mjesto, ali su naše nogometašice nažalost izgubile rezultatom 7:2, čime su osvojile IV mjesto.
Ukupan bilans osvojenih medalja na Ljetnim olimpijskim igrama je 11, od čega su osvojene 1 zlatna, 7 srebrnih i 3 bronzane.
Izvršna direktorica:
Kada Delic-Selimo

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba