SPORTARIJE

03.09.2015.
Najveći uspjeh bh. gimnastike do sada:
Naše takmičarke idu na 34. Svjetsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici
Tuzlarije
Vanessa Tinjić, Adisa Bjelić, Dea Muminović, Amila Hodžić i Svitlana Tinjić


Reprezentativke Bosne i Hercegovine u Ritmičkoj gimnastici su plasmanom na 34-to Svjetsko prvenstvo RG napravile najveći uspjeh u postojanju gimnastičkog sporta u BIH. Na Svjetskom prvenstvu u Štutgartu koje će se održati od 07.09.2015 do 14.09.2015 godine će učestvovati 258 gimnastičarki iz 63 države koje će se takmičiti u individualnim i grupnim vježbama.

Na ovom prestižnom takmičenju će se prvi puta pojaviti i predstavnici Bosne i Hercegovine i ovaj uspjeh pripisujemo svim klubovima, gimnastičarkama, trenerima i sportskim radnicima koji su u gimnastici zaista iz čiste ljubavi prema ovom predivnim sportu.

Svi nabrojani su dali sve od sebe da se održi gimnastika u BIH koja je bila gotovo ugašena i zato ovaj uspjeh nije ni malo slučajan, on je rezultat upornosti i želje da se gimnastika vrati na mjesto koje joj pripada.

Gimnastički savez BIH sa svojim skromnim sredstvima na žalost ne može da finansira sve troškove odlaska na SP pa je najveći teret pao na klubove iz kojih dolaze reprezentativke, a nada se i pomoći države u projektima za koje je Savez aplicirao.

Savez se zahvaljuje svima onima koji su pomogli i koji če pomoči da se nastavi kontinuitet uspješnog rada i rezultata u gimnastičkom sportu.

U Štutgart pod vodstvom Selektora Svitlane Tinjić putuju četiri gimnastičarke koje su izborile plasman na Svjetsko prvenstvo a to su:
-Vanessa Tinjić KRSG „Sloboda“ Tuzla
-Adisa Bjelić KRG „Visoko“ Visoko
- Dea Muminović KRSG „ Olimpik“ Sarajevo
- Amila Hodžić KRSG „Olimpik“ Sarajevo

- Plasman na Svjetsko prvenstvo je svakako istorijski događaj za BIH gimnastiku koja je sport sa dugogodišnjom tradicijom i mi smo presretni zbog toga. Naša je obaveza da dostojno predstavljamo svoju BIH i pored veoma jake konkurencije mi ćemo se potruditi da postignemo što bolji rezultat, rekla je selektorica Svitlana Tinjić

Ekipa gimnastičarki na SP putuje već u petak 04.09.2015 godine sa tuzlanskog aerodroma.Gimnastički savez Bosne i Hercegovine

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba