SPORTARIJE

13.09.2015.
Potpisivanje ugovora s odbojkašima u Slobodi
Odbojkaški klub Sloboda bogatiji za ekipu odbojkaša

Prigodnom svečanošću, a u povodu potpisivanja ugovora s igračima, u prostorijama Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle predstavljena je muška ekipa ovog kluba.

TuzlarijeNaime, nakon ekipe odbojkašica Slobode koje su uspješno takmiče u Premijer-ligi Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub Sloboda sada je zvanično bogatiji za ekipu odbojkaša. Bit će to prvi put u Slobodinoj historiji da se pod crveno-crnom zastavom takmiče i odbojkaši koji će od naredne sezonu igrati u Superligi Federacije Bosne i Hercegovine. Pored toga, pokretanja rada ove ekipe znači i povratak muške takmičarske ekipe u Tuzlu nakon skoro tri godine.

Tuzlarije


Na svečanosti su okupilo 13 odbojkaša predvođenih šefom stručnog štaba Josipom Vojnićem i trenerom Smailom Slijepčevićem. U ime uprave kluba odbojkašima se obratio zamjenik predsjednika Safet Husanović:

-Prije četiri mjeseca Upravni odbor Odbojkaškog kluba Sloboda, a na prijedlog Stručno-tehničke komisije, donio je odluku o formiranju muške ekipe. Posebno sam radostan što sada vidimo i rezultate naših napora i velika je čast što na ovaj način postajemo dio tradicije Radničkog sportskog društva Sloboda koje je prema brojnim parametrima vodeće u Bosni i Hercegovini. Projekat muške odbojkaške ekipe Slobode nije projekat koji se planira na kratke staze. On je planiran kao dugoročan i na igračima i njihovim trenerima je da daju svoj maksimum na treninzima i utakmicama kako bismo svi zajedno bili ponosni na naše uspjehe u ligaškom takmičenju. Uprava kluba će se, s druge strane, potruditi da odbojkašima osigura što bolje uslove rada.

Tuzlarije


Šef stručnog štaba Josip Vojnić naglasio je da se u prvoj sezoni pred ekipu ne postavljaju nikakvi rezultatski imperativi i da je prvenstveni cilj razvijanje i popularizacija odbojke u Tuzli. To, naravno, ne isključuje želju za što boljim plasmanom u Superligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je bilo prilikom dogovora u dužni trajanja ugovora koji su stavljeni pred odbojkaše. Predsjednik Stručno-tehničke komisije Sead Nazibegović pojasnio je da je 6 godina maksimalna dužina trajanja ugovora prema pravilima Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovina. Igrači se nisu previše dvoumili – najveći broj njih potpisao je ugovor na 5 ili maksimalnih 6 godina, što dovoljno govori koliko vjeruju u Slobodu i sa koliko elana i entuzijazma ulaze u predstojeću sezonu koju će otvoriti gostovanjem u Maglaju početkom oktobra.

Tuzlarije


S.N.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba