SPORTARIJE

12.09.2015.
UEFA Grassroots dan
Učešće uzeli fudbaleri SK „Bambi“ i FK „Sloboda“ iz Tuzle
Evropska fudbalska federacija (UEFA) organizirala je danas u Zenici svečanost povodom obilježavanja Evropskog dana fudbala, odnosno UEFA Grassroots dana. Manifestacija je održana u Trening centru Fudbalskog saveza BiH.

Osnovna filozofija UEFA Grassroots programa je da fudbal mora biti otvoren za sve, bez obzira na spol, uzrast, sposobnost, nacionalnu, vjersku i rasnu pripadnost.

Među brojnim mališinama koji su uzeli učešće na ovoj smotri fudbala, bilo je i 150 dječaka iz Tuzle, članova Sport kluba „Bambi“ i Fudbalskog kluba „Sloboda“. Mladi fudbaleri su imali priliku da treniraju i šutiraju penale trenerima golmana u bh. nacionalnim selekcijama i nekadašnjim reprezentativcima.

Tuzlarije


- Na ovaj dan želimo da mlada populacija širom Bosne i Hercegovine uživa. Mališani su imali na raspolaganju sve sportske resurse da obilježe i afirmišu UEFA Grassroots dan u najljepšem smislu - naveli su organizatori fudbalske smotre.

- Ovo je fantastično, veoma bitna stvar za ove mlade igrače i rado smo se pridružili obilježavanju Grassroots dana. Veliki broj talentovanih djevojčica i dječaka imali su priliku da se druže i stiču nova prijateljstva. Vjerujem će se svi sretni vratiti svojim kućama puni lijepih utisaka i iskustava - kazao je za Tuzlarije Enes Mešanović, trener u SK "Bambi" Tuzla.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba