SPORTARIJE

21.09.2015.
Dalibor Stojanović pobjednik 2. Memorijalnog šahovskog turnira ˝Sjećanje na Hamzu Mujića˝
Tuzlarije
Velemajstor Dalibor Stojanović


Porodica Hamze Mujića i Šahovski klub "Inzio-Tušanj" iz Tuzle u nedjelju 20. septembra 2015. godine u motelu "Rudar" u Tuzli, organizirali su 2. Memorijalni međunarodni šahovski turnir "Sjećanje na Hamzu Mujića". Povlačenjem prvog poteza turnir je otvorio Ifet Mujić, brat Hamze Mujića. 

Nastupilo je sedamdeset osam igrača iz Njemačke, Hrvatske, Srbije, Švicarske i Bosne i Hercegovine, koji su odigrali 9 kola po švicarskom sistemu, uz tempo igre 1o minuta po igraču i primjenu FIDE pravila za brzopotezni šah. 

Prvo mjesto sa 7, 5 poena osvojio je velemajstor Dalibor Stojanović

Na diobi od drugog do četvrtog mjesta su FIDE Majstori Bojan Radulović, Igor Iveljić i Milan Jeremić sa po sedam osvojenig poena. 6, 5 poena osvojili su IM Muhamed Borić, velemajstor Miodrag Savić, Adnan Bandić, Enes Trumić i IM Šahbaz Nurkić. Listu nagrađenih igrača zaključuje Mirza Avdić koji je osvojio 6 poena.

Nagrada za najboljeg tuzlanskog veterana pripala je internacionalnom majstoru Šahbazu Nurkiću, koji je sa 6 poena zauzeo 9. mjesto.

Najbolji junior je Mahir Salkić iz Živinica.

Tuzlarije


Nagrade su uručili: Najboljem junioru – Lejla Omerašević, bratičina Hamze Mujića; Najboljem tuzlanskom veterani – Nijaz Kadrić; nagrade za deset prvoplasiranih – Tundža Malnar, sestra Hamze Mujića. 

FOTO GALERIJA


Boris Budimir

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba