SPORTARIJE

27.09.2015.
Miran Pašić
Uspješni tuzlanski teniser i trener postaje član TC Viktoria Köln
TuzlarijeMiran Pašić, dvadestrogodišnji student Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, tuzlanski je teniser koji je ove godina postao član TC Viktoria Köln, kluba za koji će slijedeće godine igrati prvu ploču. Bijeli sport je počeo trenirati sa pet godina i ubrzo je zabilježio zapažene rezultate. Sa nama je podijelio svoje sportske uspjehe koje je ostvario do sada.

- Prvi značajniji uspjeh ostvario sam kada sam imao deset godina. Tada sam na završnoj rang listi završio na trećem mjestu. Potom sam sa dvanaest godina prvi puta igrao u finalu državnog prvenstva 2014. godine, a osvojio sam drugo mjesto – kaže Miran.

Nakon toga nizali su se novi rezultati.

- Upornim radom i napornim treninzima sa 14 godina u svojoj konkurenciji završio sam na prvom mjestu rang liste. Tada sam prvi put dobio poziv da igram za tenisku reprezentaciju Bosne i Hercovine što mi je dodatno bilo motiv u mojoj karijeri. Na ekipnom prvenstvu koje se održavalo 2006. godine u jednom malom gradu pored Torina (Correggio ) zauzeli smo četvrto mjesto – navodi mladi teniser.

Tuzlarije


U nastavku karijere sa punoljetstvom Miran postaje državni prvak u kategoriji do 18 godina.

- Ostvario sam pobjede na dosta turnira u svojoj konkurenciji. Sa 17 godina prvi put sam igrao ligu u Njemačkoj gdje sam se sa svojim timom plasirao u treću ligu. Osvajao sam i masters turnira do 18 godina kao i seniorski masters – dodaje Miran čije je rezultate prepoznao i Sportski savez te ga je 2009. godine na Izboru sportiste Tuzlanskog kantona nagradio trećim mjestom u kategoriji najuspješniji junior.

Tuzlarije


Ove godine Miranu je ukazana čast i povjerenje da bude trener ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine do 16 godina.

- Na takmičenju u Ankari (Turska) zauzeli smo drugo mjesto u grupi na Evropskom ekipnom prvenstvu do 16 godina i samim tim se plasirali u veliko finale koje se održalo u Budimpešti. Tu smo, u veoma jakoj konkurenciji, zauzeli osmo mjesto. Tu sam dobio i priznanje kao najmlađi selektor – kaže Pašić za Tuzlarije.

Trenutno studira i trenira kako bi se što bolje pripremio za sljedeću godinu i ostvario što bolje rezultate.

S.P.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba