SPORTARIJE

22.05.2016.
Matija Kvasina pobjednik 21. međunarodne biciklističke trke ˝Tuzla, 25. maj˝
Biciklistički klub „Zmaj od Bosne“ po 21. put je organizovao međunarodnu memorijalnu trku "Tuzla, 25. maj“. Ove godine nastupilo je preko 80 biciklista iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske i BiH.

Nakon 80 km u kategoriji Elite pobjedu je ostvario prvi favorit trke Olimpijac Hrvatske Matija Kvasina, inače pobjednik posljednje trke kroz Hrvatsku, koja je među najkvalitetnijim u Evropi.

Tuzlarije


Drugo mjesto kod Elite osvojio je biciklista beogradskog Partizana Elvedin Ćatović, dok je treći bio crnogorac Demir Mulić. Priznanja i novčane nagrade dobili su još četvrtoplasirani Vedad Karić iz tuzlanskog Jedinstva i petoplasirani Muhamed Liha iz Bihaća.

Matija Kvasina bio je najbrži i na brdskom cilju koji je posvećen stradalom biciklisti Nebojši Petroviću, dok je kroz prolazni cilj posvećen Stevi Radoviću prvi prošao Josip Čerkez.Trka je vožena i za Premijer ligu BiH. U katagoriji Elite pobijedio je Vedad Karić, drugi je bio Muhamed Liha a treći Aleksa Crnčević iz Banjaluke.

Kod juniora prvi kroz cilj je prošao Amar Selmanović iz Bihaća ispred Gorana Đermanovića i bicikliste Zmaja od Bosne Dine Saračevića.

U konkurenciji amatera najbrži je bio Admir Kolašinac iz Novog Pazara, Haris Bihorac je osvojio drugo a Amir Bašanović iz Bihaća treće mjesto.

Almir Hurić

Priredio(la): RTV TK