SPORTARIJE

05.02.2016.
Lijepa vijest sa Kipra
Dina Mahmud, članica KBS ˝Tuzla-Sinbra˝, osvojila bronzanu medalju
Tuzlarije


Na Kipru se od 05-07.2016. godine održava 43. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i U-21 (mlađe seniore) u karateu na kojem učestvuje 48 država. Prvog dana takmičenja su nastupili kadeti. Dina Mahmud članica KBS "Tuzla-Sinbra" osvojila je 3. mjesto i bronzanu medalju u kategoriji borbe kadetkinje +54 kg.

Dina je u prvog kolu bila slobodna. U drugom krugu se borila protiv predstavnice Finske koju je savladala rezultatom 8-1. U četvrtfinalu Dina je bila bolja od predstavnice Španije Frutos Ofelie rezultatom 9-3. Polufinalni meč je imala sa predstavnicom Srbije Dinom Durmiš, i poražena je nakon sudijskog izjašnjavanja. Rezultat u regularnom djelu je bio 1-1.

Tuzlarije


U meču za bronzanu medalju Dina je savladala predstavnicu Grčke Mpastilu Foetini rezultatom 4-1.

Ovaj rezultat predstavlja veliku uspjeh za tuzlanski karate. Dinu Mahmud do medalje je vodila Una Selman-Žilić selektor reprezentacije i trener u KBS Tuzla Sinbra.

Tuzlarije


Ovo je prva kadetska medalja sa evropskog prvenstva još od 2007. godine i medalje koju je osvojio Nermin Sinanović u Izmiru.

Sutra je na programu takmičenje u juniorskoj konkurenciji, a od tuzlanskih karatiskinja na tatami će izaći Azra Bašić i Belma Omerović.

Trećeg dana svoj nastup ima Dajana Crnoglavac.

PRESS SLUŽBA KLUBA

Priredio(la):