SPORTARIJE

21.02.2016.
U Tuzli održan najveći karate turnir Bosne i Hercegovine
Tuzla je u subotu 20.02.2016. godine bila domaćin 17. TK-a Opena, najstarijeg, i najvećeg karate turnira u Bosni i Hercegovini.

Tuzlarije


TK-a Open se održava povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a ove godine je nastupilo 613 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovoenije, i Crne Gore.

Tuzlarije


Najuspješnija ekipa turnira je selekcija Beograda/Srbija, sa osvojenih 10 zlatnih, 13 srebrenih, i 13 bronzanih medalja. Drugoplasirana je ekipa KBS „Tuzla Sinbra“ sa osvojenih 7 zlatnih, 7 srebrenih, i 7 bronzanih medalja. Treće mjesto u ukupnom poretku je zauzeo „Novi Grad“ iz Sarajeva sa osvojenih 6 zlatnih, 2 srebrene, i 5 bronzanih medalja.

Tuzlarije


Najuspješniji takmičari na turniru su bili, kod djevojaka: Azra Bašić (KBS Tuzla Sinbra), a kod muškaraca Adi Selman (KBS Tuzla-Sinbra), i Benjamin Nurkić (KK Sloboda Tuzla).

U sklopu TK-a Opena je održan i 3 Memorijalni turnir Fuad Hadžiavdić Fudo, gdje su se po 4 najbolje seniorke i seniora borili za novčanu nagradu.

Kod djevojaka prvo mjesto je zauzela Sanja Cvrkota (Zadrugar Lazarevo), drugoplasirana je bila Dajana Crnoglavac (KBS Tuzla Sinbra), dok su treće mjesto osvojile Ivana Čomagić (Partizan Beograd), i Mirnesa Bektaš (Bosna Sarajevo).
U muškoj konkurenciji novčanu nagradu je osvojio Sanin Kanlić (Goražde), drugi je bio Mensur Đozić (Orrka Lukavac), a treće mjesto su zauzeli Admir Dautović (Novi Grad Sarajevo), i Simić Veljko (Beograd).

Također treba naglasiti da je čitav turnir protekao u najboljem redu, bez povreda a preko hiljadu gostiju je iz Tuzle ponijelo lijepe uspomene uz obećanje da će do iduće godine doći i još većem broju.

Priredio(la):