SPORTARIJE

28.02.2016.
Klub borilačkih sportova ˝Tuzla-Sinbra˝:
Ponos tuzlanskog karatea
Klub borilačkih sportova "Tuzla-Sinbra" ove godine slavi 17. rođendan. Od nastanka Kluba do danas, najuspješniji karate kolektiv u Tuzli zna samo za uspjehe, za titule, medalje najsjajnijih odličja, vrhunske rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Tuzlarije


Kroz KBS "Tuzla-Sinbra" prošla su neka od najpoznatijih imena bh. karatea, šampionke i šampioni države još uvijek neprikosnoveni u svojim kategorijama.

U 2015. godini Klub je osvojio seniorsku šampionsku titulu u katama na prvenstvu u Mostaru, a na Balkanskom prvenstvu za seniore u Kragujevcu (Srbija), KBS "Tuzla-Sinbra" osvojio je izvrsno treće mjesto.

Iz godine u godinu osvajaju se nova odličja, a 2016. godine otvorena je sjajnom organizacijom 17. TK Opena koji je u velikoj dvorani Mejdana okupio preko 700 takmičara iz šest država.

Kvalitet ovog Kluba prepoznao je i Sportski savez Grada Tuzle koje je na 56. Izboru sportiste Grada Tuzle uručio priznanja sljedećim članovima "Sinbre": Dajani Crnoglavac u kategoriji najuspješnija seniorka, Dini Mahmud u kategoriji naujspješnija juniorka, a priznanje je dobila i Una Selman-Žilić, trenerica u ovom klubu. Također, Klub je nagrađen drugim mjestom u kategoriji najuspješnije ekipe.

J.J.

Priredio(la): Sportski glasnik