SPORTARIJE

21.03.2016.
Uspješan vikend na borilištima:
Brojne medalje za karatiste ˝Winner-a˝
Proteklog vikenda Karate klub „WINNER“ Tuzla je učestvovao na tri takmičenja, od čega jedno državno prvenstvo i dva međunarodna turnira.

Tuzlarije


Dana 19.03.2016 godine klub je uzeo učešće na 23.Državnom prvenstvu za seniore koje je održano u Banja Luci. Na pomenutom prvenstvu nastupili su tri takmičara kluba i osvojila dvije bronzane medalje i to Una Šerak u kategoriji seniorke borbe – 68 kg i Nedim Hasanbegović seniori borbe -75 kg.

Dana 20.03.2016 godine nnajmlađi članovi "Winner-a" uzeli su učešće na turnirima u Beogradu pod nazivom 8. MB MAVAŠI KLUP i turniru u Pančevu pod nazivom MLADOST 2016. Mališani su na najbolji način predstavili klub, grad Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu tako sto su na Međunarodnom turniru u Beogradu osvojili 27 medalja od čega ( 5 zlatnih, 9 srebrenih i 13 bronzanih), u ukupnom plasmanu na turniru klub zauzeo je drugo mjesto. S druge strane takmičari kluba koji su učestvovali na turniru u Pančevu osvojili su 11 medalje (4 zlatne, 1 srebrenih i 6 bronzane).

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


- I ovaj put smo pokazali da smo organizovan klub koji ima takmičare u svim uzrasnim kategorijama i ostvarujemo rezultate na svim nivoima. Također imamo veliku podršku roditelja naših takmičara kojima se neizmjerno zahvaljujemo - navode iz kluba "Winner".

S.P.

Priredio(la):