SPORTARIJE

18.04.2016.
KBS ˝ORKKA˝
Bronza za Mensura Đozića na karate turniru u Salzburgu
Od 15. do 17.04.2016. godine, u Salzburgu (Austrija), održan je jedan od najjačih karate turnira na svijetu, kolo svjetske KARATE 1 WKF PREMIER LIGE SALZBURG 2016. Na turniru je učestvovalo 710 takmičara iz 60 zemalja iz cijeloga svijeta. Iz kluba borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac nastupio je Mensur Đozić, kojemu je ovo ujedno bila i provjera forme pred predstojeće evropsko prvenstvo u Francuskoj u maju.

Tuzlarije


U kategoriji koja je brojala 72 takmičara, Đozić Mensur je osvojio 3 mjesto i bronzanu medalju! Do bronzanog odličja, nakon što je prvo kolo bio slobodan, Mensur je nizao pobjede protiv predstavnika Poljske Urban Patricka 2:0, reprezentativca iz Ukrajine Stepanchuk Valeriia 4:2, predstavnika iz Makedonije Nenada Kalebića 5:0 i tako se plasirao u polufinale gdje je u borbi za finale zaustavljen od iskusnog predstavnika Brazila Vinicius Figueire, inače osvajača bronzane medalje na posljednjem svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, rezultatom 0:5.

Za bronzanu medalju, Mensur je slavio protiv reprezentativca Srbije i aktuelnog prvaka Balkana, Stefana Joksica, rezultatom 5:1, te osvojio bronzanu medalju, inače jedinu za Bosnu i Hercegovinu. Bitno je spomenuti da je Mensur tek napunio 18 godina i da je bio jedan od najmlađih učesnika ovog prestižnog takmičenja.

U subotu 16.04.2016. godine, u Čitluku je održano državno prvenstvo za djecu od 11 do 14 godina starosti, na kojem je nastupilo preko 500 takmičara iz 64 kluba. Šest mladih takmičara, u pratnji trenera Željka Zombre je predstavilo KBS "ORKKA" Lukavac te su osvojili 2 bronzane medalje i 2 peta mjesta. Bronze su osvojili Fajić Emina, borbe djevojčice 11 godina -35 kg i Čajić Halima, borbe djevojčice 13 godina +47 kg. Peta mjesta su osvojili Husić Benjamin, kate 12 godina i Halilović Haris, kate 11 godina.

Priredio(la):