SPORTARIJE

28.12.2015.
Međunarodni plivački miting ˝Deda Mraz˝ u Novom Sadu
Četiri medalje za ˝Zmaj - Alpam˝
Tuzlarije


U subotu 26.12.2015. godine održan je 18. Međunarodni plivački miting "Deda Mraz" u Novom Sadu, u organizaciji Plivačkog kluba "Vojvodina" Novi Sad.

Plivalo se u malom (25 metara) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem vremena.
Na mitingu je nastupilo 520 takmičara iz 31 kluba i 3 zemlje: Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

P.K."Zmaj-Alpamm" Tuzla kao jedini klub iz Bosne i Hercegovine nastupio je sa 19 takmičara (6 curica i 13 dječaka): Amina Hadžimehmedović, Mila Hrustić, Ena Isić, Asja Merdić, Amna Dračić, Lana Suljagić, Ajdin Tinjić, Hamza Mehmedović, Kenan Dračić, Sanjin Građankić, Emir Jusičić, Danis Karahodža, Teo Pajić, Almir Ćosić, Azur Žabić, Azur Halilović, Arslan Pezić, Adnan Sarajlić i Faris Škahić


Uz sjajnu zabavu koju je napravio Djeda Mraz najmlađim takmičarima, naši takmičari su osvojili 4 medalje (1 zlatnu, 1 srebrnu i 2 bronzane):

Tuzlarije
Danis, Kenan i Mila


Kenan Dračić (´05)- plivajući u kategoriji sa godinu starijim dječacima od sebe, došao je do srebrne medalje u disciplini 100 metara delfin stilom.

Mila Hrustić (´04) – je takođe plivala sa godinu starijim djevojčicama i doplivala je do bronzane medalje u disciplini 100 metara prsnim stilom.

Danis Karahodža (´07) – naš najmlađi takmičar je u svojoj kategoriji 2007. godište i mlađi osvojio dvije medalje, zlatnu u disciplini 50 metara delfin stilom te srebrnu medalju u disciplini 100 metara mješovitim stilom.

Ostali takmičari našeg kluba su popravili svoje najbolje rezultate te im ovim putem čestitamo kao i osvajačima medalja.

Za sve one koji još uvijek ne znaju plivati pozivamo ih da se prijave u našu školu plivanja ”Zmajček” koja svoje treninge održava tokom cijele godine, odnosno srijedom i petkom od 17:30-18:30 i nedjeljom od 09:30-10:30 sati, a možete nam se obratiti i putem telefona 061/185-391, putem emaila pkzmaj@gmail.com, a sve dodatne informacije možete naći na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem našeg facebook profila Plivački Klub Zmaj- Alpamm.


Treneri P.K."Zmaj-Alpamm" Tuzla:
Haris Hasić, prof.
Damir Hodžić

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba