SPORTARIJE

21.03.2016.
Zimsko državnog prvenstvo u plivanju
Plivači GKVS Jedinstvo osvojili su ukupno 14 medalja
Proteklog vikenda, tačnije od petka 18.3 do nedelje 20.3 Banja Luka je bila domaćin zimskog državnog prvenstva u plivanju. Prvi put da se prvenstvo održava u novom formatu, nastupile su sve starosne kategorije a plivalo se po principu kvalifikacije u jutarnjem djelu a finale u popodnevnom.

TuzlarijeNa prvenstvu je nastupilo 19 klubova sa 363 takmičara, a Gradski Klub Vodenih Sportova Jedinstvo predstavljali su: Berin Babović, Elmir Mujkić, Eldar Vikalo, Almir Subašić, Amar Avdić, Tarik Hamidović i Bakir Babović.

Kako je riječ o zimskom državnom prvenstvu plivalo se u „malom“ tj. 25m bazenu a novi format takmičenja podrazumijeva kvalifikacije u jutarnjem djelu takmičenja te A, B i C finala u popodnevnom. A finale za apsolutnu kategoriju, B finale za juniore i C finale za mlađe juniore i mlađe. Dvije najmlađe kategorije (mlađi kadeti i kadeti) su nakon otplivanih kvalifikacija osvajali medalje.

Svi naši plivači su imali dobar nastup i popravili su svoja najbolja vremena te osvojili ukupno 14 medalja od čega 3 zlatne, 5 srebrenih i 6 bronzanih, a najuspješniji su bili:

Bakir Babović

- 1. mjesto na 100m prsno u konkurenciji juniora sa novim državnim rekordom koji sad iznosi 1.05, 32 te 2. mjesto u apsolutnoj konkurenciji
- 2. mjesto u disciplini 200m mješovito u kategoriji juniora
- 1. mjesto na 50m prsno u kategoriji juniora te 3. mjesto u apsolutnoj konkurenciji
- 1. mjesto na 200m prsno u kategoriji juniora te 2. mjesto u apsolutnoj konkurenciji
- 2. mjesto u disciplini 100m mješovito

Tarik Hamidović

- 3. mjesto na 50m delfin u kategoriji juniora
- 3. mjesto na 100m delfin u kategoriji juniora

Almir Subašić

- 3. mjesto u disciplini 200m delfin u kategoriji mlađih juniora

Juniorska štafeta u sastavu Amar Avdić, Almir Subašić, Bakir Babović, Tarik Hamidović

- 2. mjesto u disciplini 4 x 100 mješovito
- 3. mjesto u disciplini 4 x 100 slobodno
- 3. mjesto u disciplini 4 x 200 slobodno


Treba spomenuti još i nastupe Amara Avdića koji je nastupio u finalima svih trka koje je plivao kao i Berina Babovića koji je plivao samo dvije trke te pritom izborio nastup u finalu trke 200m prsno.
Elmir Mujkić i Eldar Vikalo su također popravili svoja najbolja vremena.

Dobar nastup naših plivača odraz je kvalitete rada u klubu kao i zalaganja plivača. Svim plivačima čestitamo i želimo još bolje rezultate na takmičenjima koja slijede.

Škola plivanja vrši upis novih polaznika a više informacija na 061/518 829


Boris Novak
Trener GKVS JEDINSTVO TUZLA

Priredio(la):