SPORTARIJE

22.03.2016.
Zimsko državno prvenstvo BiH
Članovi PK ˝Zmaj-Alpamm˝ osvojili devet medalja

Od 18.-20.03.2016. god. u Banja Luci je održano Zimsko državno prvenstvo Bosne i Hercegovine na malim bazenima (25 metara), za sve kategorije: mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora. Ukupno je nastupilo 19 klubova sa 363 plivača i plivačica iz cijele Bosne i Hercegovine.

Plivački klub ´´Zmaj-Alpamm´´ je bio najbrojniji klub iz Tuzle koji je nastupio na prvenstvu Bosne i Hercegovine sa 7 plivačica i 14 plivača što je ukupno 21 takmičar. A nastupili su sljedeće plivačice i plivači: Asja Alispahić, Mila Hrustić, Amna Dračić, Ena Isić, Asja Merdić, Lana Suljagić, Amina Hadžimehmedović, Belmin Karić, Harun Bajramović, Azur Žabić, Emir Jusičić, Faris Škahić, Ajas Alispahić, Adnan Sarajlić, Teo Pajić, Kenan Dračić, Sanjin Građankić, Armin Halilović, Hamza Mehmedović, Danis Karahodža i Arslan Pezić.

Zmajevi su osvojili ukupno 9 medalja (3 zlatne, 2 srebrne i 4 bronzane medalje):
Mila Hrustić (´04) – je osvojila 3 zlatne medalje, te postala trostruka državna prvakinja Bosne i Hercegovine u disciplinama 50, 100 i 200 metara prsnim stilom u kategoriji kadetkinja. Mila je nastupila još u disciplinama 100 metara mješovito i osvojila srebrnu medalju te u disciplini 200 metara mješovito gdje je osvojila bronzanu medalju.

Tuzlarije


Adnan Sarajlić (´04) – je osvojio srebrnu medalju te postao viceprvak BiH u kategoriji kadeta u disciplini 200 metara prsnim stilom, a na 100 metara prsno Adnan je osvojio bronzanu medalju.

Tuzlarije


Amna Dračić (´03) – je osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin stilom u kategoriji mlađih juniorki.

TuzlarijeAsja Merdić (´04) – je osvojila bronzanu medalju u disciplini 1500 metara slobodno.

Tuzlarije


Svim osvajačima medalja čestitamo, kao i onim takmičarima koji nisu zauzeli postolje ovaj put na njihovim ličnim rekordima i ostvarenim odličnim rezultatima. Ovim takmičenjem je završena zimska sezona, te slijede pripreme za ljetnu sezonu. Naši takmičari su napredovali preko 160% za ovih 6 mjeseci što dokazuje ozbiljan rad trenera u klubu te rad naših takmičara.

Škola plivanja ‘’Zmajček’’ vrši upis novih polaznika, a više informacija možete dobiti na telefon 061/185-391 ili naći na našoj web stranici www.pkzmaj.com i facebook profilu plivackiklubzmaj.alpamm.Haris Hasić, prof.
Selma Atić
Treneri P.K.´´Zmaj-Alpamm´´-Tuzla

Priredio(la):