SPORTARIJE

19.12.2015.
Džidić: Nismo u situaciji nikoga potcjenjivati
U posljednjih osam utakmica košarkaši OKK Slobode pobijedili su jedino Student iz Mostara. Cilj klupske uprave za ovu sezonu o ulasku u Ligu 6 sve je dalje, ali nade u njegovo ostvarenje još ima.

Novi trener Tuzlaka Boris Džidić, pod čijom palicom su košarkaši odigrali jednu domaću i tri gostujuće utakmice, za sada je upisao jedino pobjedu protiv svog bivšeg kluba Studenta.

Foto:OKK Sloboda
Tuzlarije


U nedjelju OKK Sloboda u Mejdanu dočekuje Vardu HE iz Višegrada i svi očekuju petu pobjedu u prvenstvu. Tim prije što je tuzlanski tim u prvom dijelu prvenstva pobijedio Višegrađane u gostima, tada pod vodstvom trenera Vladimira Mićanovića.

„Nismo u situaciji nikoga potcjenjivati, pa ni Vardu HE koja ima dvije pobjede. Morat ćemo žestoko raditi da dobijemo utakmicu. Ishod više zavisi od nas, bitan je pristup i uložena energija. Drugim riječima, moramo nametnuti svoj način igre da ne bismo došli u neku stresnu završnicu kao protiv Studenta“, kaže trener Džidić.

Najavljen je povratak u ekipu iskusnog Mirze Hrnčića, do ozljede jednog od najboljih u redovima OKK Slobode. On je još u 3. kolu teško ozlijeđen u susretu sa Sparsima u Tuzli i do sada je bio na liječenju i rehabilitaciji. Sigurno je da bi s njim tuzlanski tim u Ligi 12 imao na kontu više bodova nego sada.

- Hrnčić će biti u sastavu za sutrašnju utakmicu, ali ćemo vidjeti koliko će moći odigrati - potvrdio je trener Tuzlaka.

U vezi s plasmanom u Ligu 6, Džidić kaže da izgleda još ima, ali mnoge stvari se trebaju poklopiti.

- Ako mislimo išta uraditi, ne smijemo više izgubiti nijednu utakmicu na domaćem parketu. S tim što ćemo morati tražiti mogućnost da dobijemo i neku na strani - zaključio je trener OKK Slobode.

Utakmica OKK Sloboda - Varda HE igra se u maloj sali Mejdana u nedjelju, 20. decembra, s početkom u 20 sati.

Priredio(la): Fena                

Osmrtnicama ba