SPORTARIJE

08.01.2016.
Liga 12:
Sloboda sa Zrinjskim, Mladost i Spars
Nakon kraće pauze nastavlja se Liga 12 Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše. Narednog vikenda se igra XV kolo u kojem će Sloboda u Mejdanu dočekati mostarski Zrinjski. Utakmica se igra u nedjelju 10. januara sa početkom u 19:30h. Sloboda se nalazi na šestoj a Zrinjski na osmoj poziciji.

Tuzlarije


Jedina utakmica koja će biti odigrana 9. januara je utakmica između Radnika i lidera prvenstva Kaknja, koji u Bijeljinu putuje kao favorit. Susret je zakazan za 18:00h.

Derbi začelja se igra u Hadžićima gdje će snage odmjeriti Bošnjak i Varda iz Višegrada. Ovaj meč će biti odigran u nedjelju u nešto ranijem terminu od 16:30h.

Široki Brijeg će u nedjelju biti domaćin utakmice između Širokog i Građanskog iz Bijeljine. Široki je u ovoj utakmici favorit a susret bi trebao početi u 18:00h.

Hercegovački derbi se igra u Mostaru gdje će damaći Student ugostiti Leotar iz Trebinja. Utakmica se igra u nedjelju u 19:00h, a obje ekipe ulaze sa imperativom pobjede kako bi obezbijedile nastavak takmičenja u Ligi 6.

Drugoplasirana Mladost će u Mrkonjić Gradu u nedjelju ugostiti trećeplasiranu ekipu Sparsa iz Sarajeva. Susret će se odigrati 10. januara sa početkom u 19:00h.

Priredio(la): OKK Sloboda