SPORTARIJE

17.02.2016.
Pripreme ženske košarkaške reprezentacije u Tuzli
Gajić: Ostavit ćemo srce na terenu i pobijediti Izraelke!
Pripreme ženske košarkaške reprezentacije BiH u Tuzli privode se kraju. Za sutra su predviđena još dva treninga, a onda se putuje u Tel Aviv gdje bh. košarkašice u subotu, 20. veljače, igraju utakmicu 3. kola H-grupe kvalifikacija za EP 2017. u Češkoj protiv Izraela.

Tuzlarije


Atmosfera u reprezentaciji je dobra, potvrđuje kapetanica Milica Deura, koja ističe da unatoč kratkim pripremama ne manjka optimizma uoči susreta s Izraelkama.

- Dolazak Amerikanke Lynette Kizer, koja nije nastupila na prve dvije utakmice protiv Rumunije i Turske, ulijeva nam dodatni optimizam. Atmosfera je veoma dobra, a sve djevojke vjeruju da možemo iznenaditi Izrael, smatra Deura.

Jedan od aduta reprezentacije BiH u narednim susretima kvalifikakcija svakako je Marica Gajić, prva košarkašica iz BiH koja je draftirana za WNBA ligu. I ona smatra da je Lynette Kizer veliko pojačanje za bh. reprezentaciju.

- Raduje nas da je dobila papire i da može obuči bh. dres. Iskusna je profesionalka i nadam se da će se lako uklopiti u naš sustav igre. To joj ne bi trebao biti problem, jer će igrati za ekipu u kojoj su sve djevojke izuzetne osobe i košarkašice. Što se Izraelki tiče, dugo su na okupu, izazivaju respekt, ali smatram da smo kvalitetnija ekipa i da možemo pobijediti, izjavila je za Fenu Marica Gajić.

Ova košarkašica u prva dva kvalifikacijska susreta, protiv Rumunije i Turske, nastupila je bolesna. Unatoč tome, među vodećim je skakačicama u svim kvalifikacijskim grupama EP-a. Njen prosjek u dvije utakmice je 19 skokova, uz rekordna 22 protiv Rumunije.

- U prve dvije utakmice igrala sam pod jakom prehladom. U ekipi smo imali nekoliko ozlijeđenih igračica. Sada sam, hvala Bogu, zdrava, ali opet imamo nekoliko igračica s ozljedama. Ali, bez obzira na to ko će nastupiti u Tel Avivu, ostavit ćemo srce na parketu i vjerujem da će to biti dovoljno za našu pobjedu, obećala je Gajić.

Priredio(la): Agencija Fena                

Osmrtnicama ba