SPORTARIJE

19.03.2006.
Sloboda juri prvu pobjedu
Poslije gostovanja na "Bilinom polju" rukovodstvo tuzlanske Slobode uputilo je pismo zahvalnosti dugogodišnjim sportskim prijateljima iz Zenice na prijemu i odnosu tokom utakmice, te pohvalilo suđenje Mirka Buljana iz Mostara. No, televizijska snimka je nedvojbeno potvrdila da je mostarski sudija propustio pokazati na "bijelu tačku" u momentu kada centaršut jednog zeničkog nogometaša Adnana Likića pogađa u ruku.

Zenička utakmica je okončana bez pogodaka, a "crveno-crni" su se okrenuli novom ogledu sa Modriča Maksimom, koja je u poslijeratnoj BiH neugodan protivnik na "Tušnju".

"Zaista ne znam da li iko od povrijeđenih nogometaša može igrati. Nama je svaki nogometaš i te kako bitan i dobro bi nam došao u sudaru s ekipom koja je treća na tablici. U proljetnom dijelu šampionata nismo ubilježili niti jednu pobjedu, pa je red da slavimo u nedjelju", kaže Nihad Mujezinović, trener Slobode.

Fudbalere Modriča Maksime danas čeka teško iskušenje na gostovanju na "Tušnju". Mitar Lukić, šef stručnog štaba popularnih "uljara", izuzme li se povrijeđeni Stevo Nikolić, protiv Tuzlaka će na raspolaganju imati sve fudbalere.

"Nakon znatno slabijeg starta drugog dijela sezone nego što smo očekivali, u nedjelju moramo da idemo samo na pobjedu. Da smo u prošlom kolu uspjeli pred domaćom publikom savladati Željezničar, u Tuzlu sigurno ne bismo putovali s tolikim opterećenjem. Ovako, protiv Slobode nemamo prava na kiks, odnosno ne smijemo izgubiti. Biću iskren, i remi na "Tušnju" bi nam godio, a naravno da ćemo dati maksimum za puni plijen", rekao je Mitar Lukić, trener Modriča Maksime.
(Nezavisne)

Priredio(la): V.K.