SPORTARIJE

05.04.2016.
Ministar Muratović ugostio predsjednika Unije studenata Univerziteta u Tuzli


Unija studenata Univerziteta u Tuzli i Centar za sport povodom 40 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli organizovali su sportsku manifestaciju „Balkanijada Tuzla 2016.“  koja se održala od 1.4. -3.4.2016. godine u Tuzli.


Tuzlarije


Ministar Muratović je povodom održane Balkanijade ugostio je jučer u Ministarstvu predsjednika Unije studenata Univerziteta u Tuzli Nedžada Hodžića.

Predsjednik Unije studenata Hodžić zahvalio se Vladi Tuzlanskog kantona i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta, bez čije podrške organizovanje ove sportske manifastacije ne bi bilo moguće. Hodžić je prezentovao aktivnosti ministru Muratoviću sa održane manifestacije i kazao da je učešće uzelo preko 250 studenata iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, i bosanskohercegovačkih univerzitetskih gradova: Sarajeva, Bihaća, Zenice, Mostara, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Travnika.
Sportska manifestacija sadržavala je takmičenja u sportovima: mali nogomet (ekipno 4+1) u muškoj konkurenciji; košarka u muškoj konkurenciji; odbojka u ženskoj konkurenciji; stoni tenis pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Sastanak je bio prilika i da se razgovara o drugim aktuelnim pitanjima u oblasti visokog obrazovanja, odnosno o donošenju novog Zakona o visokom obrazovanja.
Ministar Muratović je istakao da je prilikom izrade nacrta vođeno računa da se uvaže želje studenata u granicama kojima to dozvoljava okvirni zakon. Također, naveo je da će Ministarstvo učiniti sve u okvirima svojih mogućnosti da se poboljša status studenata a kao što je i predviđeno kroz novi Zakon o visokom obrazovanju.

Priredio(la):