SPORTARIJE

28.12.2015.
Obilježavanje 39. godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli
Održane mnogobrojne sportske aktivnosti za studente i zaposlenike
Povodom obilježavanja 39. godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli u organizaciji Centra za sport, Univerzitetskog sportskog društva i Unije studenata Univerziteta u Tuzli u Univerzitetskoj dvorani održane su mnogobrojne sportske aktivnosti za studente i zaposlenike.

Basket turnir i redovno drugo i treće kolo u basketu za studente

Dana 15.12.2015. godine održan je basket turnir. Učestvovalo je osam ekipa, prikazala se zaista zavidna košarkaška tehnika. Basket turnir igrao se na osnovu kup sistema, do 10 minuta ili 15 poena, pravdu su dijelile sudije Regionalnog košarkaškog saveza.

TuzlarijeU polufinalu sastale su se ekipe Visoke zdravstvene škole i RGGF- a. U ovoj neizvjesnoj utakmici RGGF je pobjedio rezultatom 9:8 i tako izborio plasman u finale. U drugoj polufinalnoj utakmici ekipa tzv. „Kenguri“ (FTOS) ubjedljivim razlikom pobjedili su ekipa Fakulteta elektrotehnike rezultatom 15:5.


Finalna utakmica bila je i najzanimljivija, favoriti „Kenguri“ nisu očekivali da ekipa RGGF-a pruži takav otpor. U konačnici pobjeda „Kengura“ rezultatom 15:7 i osvajanje prvog mjesta.
Prvoplasirane ekipe:
1. „Kenguri“ FTOS
2. RGGF
3. Visoka zdravstvena škola

Rezultati odigranog drugog kola basket lige:
1. VZŠ : Medicina, 14:13
2. RGGF: Fakultet elektrotehnike, 12:15
3. Namćori : Kneguri, 3 :15
4. Mašinstvo : FTOS II, 11:13

Rezultati odigranog trećeg kola basket lige:
1. FTOS II – VZŠ, 13:14
2. Kenguri – Mašinstvo, 15:4
3. F. el.tehnike – Namćori, 16:6
4. RGGF – Medicina, 15 :7Odigrana prijateljska košarkaška utakmica između zaposlenika Univerziteta u Tuzli i Centralnog grijanja

Na tragu potpisanog sporazuma između Univerzitetskog sportskog društva i Sportskog društva Centralnog grijanja 17.12.2015. godine već tradicionalno povodom obilježavanja godišnjice Univerziteta u Tuzli odigravaju se košarkaške utakmice dva društva. Ovo je bila prilika da se skrene pažnja na bitnost bavljenja sportskim aktivnostima među zaposlenicima. Iako je rezultat bio u drugom planu nije nedostajalo „žara“ i borbe između ekipa. Konačan rezultat je glasio 42 :31 u korist zaposlenika Centralnog grijanja.

„Zaista nam je drago što imamo ovakvu saradnju i što smo pozvani da baš mi učestvujemo i na ovakav naćin obilježimo godišnjicu Univerziteta u Tuzli. Iskreno se nadamo da će se ova saradnja proširiti i na druge sportove“ rekao je Suljo Šarić voditelje košarkaške sekcije Centralnog grijanja.


Odigrano 8 kolo malonogometne lige za studente

16.12.2015.godine odigrano je 8. kolo Univerzitetske malonogmetne lige, sezona 2015/2016. gdje smo vidjeli nekoliko derbi susreta, te direktan okršaj nekih ekipa za poziciju više.

Tuzlarije


 U 8. kolu Univerzitetske malonogometne lige, sezona 2015/2016 u prvom susretu sastali su se: Rudarsko geološko - građevinski fakultet i ekipa Tehnološkog fakulteta. Obje ekipe se bore da uđu u prva 4. mjesta u grupi A koje vodi u Knock-out fazu ovogodišnje lige. Vidjeli smo utakmicu koja nam je ponudila ukupno 14 pogodaka. Pohvala ide ponovno za navijače RGGF-a, ali i za igrača iz ekipe RGGF-a, Sadija Zolota,  koji se jednostavno istakao ispred svih, te je odlučio utakmicu, što sa 3 gola, što sa nekoliko sjajnih asistencija i prodora. Rezultat na kraju utakmice je glasio 10:4 u korist ekipe RGGF-a.

Tuzlarije


8. kolo nam je donijelo i nekoliko iznenađenja. Najveće od njih se desilo između ekipa Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta i Mašinskog fakulteta. Igrači ERF-a napravili su senzaciju i upisali prvu pobjedu ove sezone i to favorizovanu ekipu Mašinskog fakulteta rezultatom 3:2 na oduševljenje navijačica i nekoliko navijača ERF-a. Posebno se istakao golman ERF-a Denis Plesnik koji je spasio ekipu ERF-a nekoliko puta.
Iznenađenje su napravili i igrači ekipe Studentskog doma fondacija Proljeće koji su deklasirali ekipu Filozofije rezultatom 11:4 u korist ekipe Studentski dom fondacija Proljeće.

Tuzlarije


Završena polusezona 2015/2016. malonogometne lige za zaposlenike

Devetim kolom završena je jesenja sezona malonogometne lige za zaposlenike Univerziteta u Tuzli. Gledajući igru, većina odigranih utakmica je bila korektna. Onaj najvažniji pogled-druženje, govori da je liga opravdala svoje postojanje.
Rezultati devetog kola:

1. FTOS : TEHNOLOGIJA, 7:2
2. EKONOMIJA : ERF. 4:8
3. STUDENTSKI CENTAR – PMF, 2:4
4. MAŠINSTVO – RGGF, 6:6
5. FOLOZOFIJA - PRAVO, 6:5

Liga je bila je prilično zanimljiva i tri ekipe bile su tokom jeseni na vodećoj poziciji. FTOS je zimsku pauzu dočekao na vodećoj poziciji s dva boda prednosti ispred ERF- a, četiri boda prednosti ispred ekipe Mašinskog fakulteta. Ekipe Pravnog fakulteta i Studentskog centra sa druge strane usamljeni na začelju. FTOS ima svih osam pobjeda i utakmicu manje, sa impozantnom gol razlikom od +58.

Tuzlarije


Njaveće iznenađenje svakako je ekipa ERF- a koja je polusezonu završila na drugom mjestu. Sigurno je da će u drugom dijelu sezone biti neizvjesno, pogotovo velika borba će biti za drugo i treće mjesto.

Tuzlarije

Priredio(la):