SPORTARIJE

16.01.2016.
Počele pripreme nogometaša tuzlanske Slobode
Prozivkom na stadionu Tušanj danas su počele pripreme nogometaša tuzlanske Slobode za drugi dio takmičenja u Premijer ligi BiH.

Šefu Stručnog štaba Husrefu Musemiću i njegovim saradnicima, odazvalo se 25 igrača prve ekipe i nekoliko igrača na probi, te novi igrač Anes Haurdić, koji je došao iz Veleža.

Drugo pojačanje Tuzlaka, lijevi bek Senad Husić iz Mađarske stiže u utorak.
Musemić je ponovio plan priprema Slobode, koji će se odvijati u tri faze.

Tuzlarije


"Do 25. januara radit ćemo u Tuzli. Nakon toga odlazimo u Etno selo Stanišić kod Bijeljine. Vraćamo se 1. februara, a tri dana poslije odigrat ćemo prvu pripremnu utakmicu. Protivnik će biti Zvijezda iz Gradačca. Glavni dio priprema obavit ćemo od 6. do 20. februara u Antalyji. Znamo sve protivnike i termine utakmica na pripremama. Očekujem da sve prođe u redu i da u proljeće nastavimo gdje smo stali. Imamo pravo da se nadamo i tituli prvaka BiH", rekao je Musemić.

Sloboda se trenutno nalazi na liderskoj poziciji Premijer lige BiH, a Musemić kaže da očekuje kako će na priprema ekipa dostići formu i uspješno nastaviti borbu za što više bodova.

Danas na pripremama nije bilo Adnana Mujkića koji je prešao u Orašje, te Muhameda Mujića koji je dobio odriješene ruke da pronađe novi klub.

"Njihov odlazak može biti na pola godine, a ako se dokažu, svakako da će ponovo doći u Slobodu", naglasio je Musemić.

Prvog dana priprema radilo se na sticanju fizičke spreme, a igrače je "španovao" novi kondicioni trener Almir Seferović koji je došao iz Sarajeva.

Novinarima se obratio i kapiten Zajko Zeba koji je rekao da je pauza dugo trajala, te da je jedva čekao početak priprema.

"Znamo šta hoćemo i samo da nas zdravlje posluži. Cilj nam je da ostanemo na tabeli gdje jesmo", poručio je Zeba.

Nogometaše i Stručni štab Slobode na pomoćnom terenu stadiona Tušanj pozdravilo je oko 150 vatrenih navijača.

Priredio(la): Fena