SPORTARIJE

19.02.2016.
Centar za sport Univerziteta u Tuzli
Nogometna drama u susretu ekipa Univerziteta i Tuzlanskog kantona

Dana 17.2.2016. godine u organizaciji Centra za sport Univerziteta u Tuzli odigrana je prijateljska malonogometna utakmica između zaposlenika izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona i Univerziteta u Tuzli.

Tuzlarije


Ovom utakmicom zvanično je započeo u drugi dio malonogometnog prvenstva Univerziteta u Tuzli za zaposlenike.

Tuzlarije


Iako je utakmica između zaposlenika Univerziteta i izvršne i zakonodavne vlasti TK- a bila revijalnog karaktera i bez rezultatskog značaja, prestiž je učinio svoje.

Tuzlarije


Sve čari malog fudbala mogli smo da vidimo u ovom susretu. Redale su se prilike na obje strane, sjajne odbrane i još mnogo prilika. Poprilično „tvrda” utakmica, obje ekipe su nogometnim rječnikom „ginuli na terenu”. Povela je ekipa Tuzlanskog kantona golom Matanović Igora u 23. minuti. Ekipa Univerziteta odlučnije je ušla u nastavak igre i golom Izudina Bajraktarevića u 26. minuti izjednačava rezultat. Dalji tok igre ogledao se u nadigravanju, nadmetanju i neprestanoj borbi da se napravi prilika koja bi rezultirala pogotkom sve do 30-te minute.

Tuzlarije


Dvadeset sekundi prije kraja utakmice na veliko razočarenje ekipe Univerziteta za ekipu Tuzlanskog kantona Matanović postiže svoj drugi pogodak za vodstvo 2:1. Mehić Mirzet uz zvuk pištaljke za kraj utakmice postiže pogodak za kanačan rezultat 3:1 u korist ekipe izvršne i zakonodanve vlasti Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Ako bi se birao igrač utakmice vjerovatno bi to bio Kemal Gutić golman ekipe Univerziteta koji je poput „hobotnice” sprječavao da se lopta nađe u mreži ekipe Univerziteta. Nezvanične priče iz svlačionica nam govore da bi se uskoro mogao odigrati i revanš meč.

Za selekciju izvršne i zakonodavne vlasti TK - a nastupili su:  Bego Gutić, Omerkić Elvir, Jusić Edin, Numanović Muharem, Kurtalić Jasmin, Matanović Igor, Sliško Robert, Mehić Mirzet, Divković Mladen i Dževad Korman.


Za izabranu selekciju Univerziteta u Tuzli nastupili su: selektor Enver Halilović, Safet Kozarević, Kemal Gutić, Tarik Huremović, Suad Kunosić, Sabahudin Smajić, Izudin Bajraktarević, Mirza Bašić, Izet Šabotić, Hidajet Klapić i Ervin Karić.

Početak drugog dijela Malonogometne lige za zaposlenike Univerziteta u Tuzli pružilo je dosta zanimljivih i neizvjesnih utakmica. Kako se moglo primjetit igrama pojedinih ekipa iz ovog 10 – og kola redosljed na tabeli će trpiti promjene iz kola u kolo.

Rezultati nakon odigranog 10-og kola:
1. PMF 6: 5 RGGF
2. FTOS 13 : 7 EKONOMIJA
3. MAŠINSTVO 7 : 5 TEHNOLOGIJA
4. ERF 6 : 6 FILOZOFIJA

Tuzlarije

Priredio(la): Centra za sport Univerzit