SPORTARIJE

17.04.2016.
Navijači Borusije iz Dortmunda došli u Tuzlu da podrže Slobodu protiv Širokog
Današnjoj utakmici između Slobode i Širokog Brijega prisustvovala su trojica nogometnih fanova iz Njemačke, koji su, kako su izjavili za Fenu, kazali da su došli podržati Slobodu na putu ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine.

Naime, iz Dormunda su u Tuzlu došli Walter Materna i Klaus Wenge, te Tuzlak koji trenutno s porodicom živi u Njemačkoj, Mugdim Softić Muđi.

Tuzlarije


-Materna i Wenge "zagriženi“ su navijači Borusije iz Dortmunda, a unazad godinu i Slobode. Oni više od 20 godina imaju godišnje ulaznice za sve utakmice Borusije. Međutim, propustit će današnju utakmicu Bundes lige između Borusije i Hamburgera SV da bi gledali utakmicu Sloboda-Široki Brijeg i podržali ekipu s Tušnja u nastojanjima da osvoji prvi naslov prvaka Bosne i Hercegovine - ispričao je Softić za Fenu.

Dvojica Nijemaca nikada prije nisu bili u BiH, a Softić im je obećao da će ih prvom prilikom dovesti i da, ujedno, pogledaju jednu utakmicu Slobode.

-Učinilo mi se zgodnim da ih dovedem na utakmicu sa Širokim Brijegom, jer je to jedna od jačih utakmica do kraja prvenstva. Pristali su i nakon posjete Sarajevu došli smo u Tuzlu i danas smo nas trojica Fukare - kaže Softić.

Njemački navijači ističu da im je vrlo lijepo u BiH, a kao i svi stranci, oduševljeni su ćevapima.

-Danas navijamo za Borusiju i Slobodu i nadamo se pobjedama - kazali su uglas Materna i Wenge.

U masi navijača na Tušnju danas su se našla iz trojica nogometnih fanova pristiglih iz Njemačke. Za očekivati je da njihov put do Tuzle neće biti uzaludan.

Priredio(la): Agencija Fena