SPORTARIJE

18.04.2016.
Gradonačelnik Imamović zahvalio se igračima i stručnom štabu U-17 nogometne reprezentacije
Tuzlarije


Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, primio je danas, u prostorijama Gradske uprave selektora Sakiba Malkočevića i igrače nogometne U-17 reprezentacije BiH, koja je izborila nastup na evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina, u Azerbejdžanu.

Selektor Malkočević, zahvalio se gradonačelniku Imamoviću na prijemu, ali i podršci koju Grad Tuzla pruža mladim sportistima, u ovom slučaju nogometašima. A kada je riječ o reprezentaciji, kaže da je prošlo vrijeme slavlja, te da se intenzivno pripremaju za prvenstvo.

Tuzlarije


- Iako smo prva reprezentacija u istoriji ove države, koja je izborila plasman na ovakvo jedno takmičenje, nema više vremena za odmor jer za dvadesetak dana počinje prvenstvo. Mi se 27. aprila okupljamo u kampu u Zenici, gdje ćemo sutradan odigrati utakmicu protiv selekcije Makedonije, a zatim putujemo za Azerbejdžan. Tamo više nema lakih protivnika, nije ni bilo ni u elitnom krugu. Iako nas niko nije vidio na završnici, ovi momci su pokazali da imaju kvalitet i karakter, baš onako kako treba da se bori za državu. Protivnici su Austrija, Njemačka, Ukrajina i na to ne treba trošiti riječi. Ali igrali smo mi sa velikim ekipama, sa Italijom, Rusijom i Srbijom. Mi ćemo igrati na našem nivou i nastojati osvojiti što više bodova, a priliku za nešto više ćemo sigurno znati iskoristiti. Iako je, napominjem, i ovo do sada izuzetan uspjeh. Posebno je zadovljstvo što imamo i dva reprezentativca iz Tuzle, jer tako prezentujemo i naš klub Slobodu i grad – izjavio je danas selektor U-17 nogometne reprezentacije BiH, Sakib Malkočević.

Tuzlarije


Gradonačelnik Imamović, zahvalio se reprezentativcima i stručnom štabu, u ime svih građana Tuzle, na izvrsnim rezultatima, koje ova ekipa postiže, i poželio mnogo uspjeha u nastavku takmičenja.

- Velika je čast svim Tuzlacima što imaju članove stručnog štaba, ali i reprezentativce u ovakvoj ekipi i na ovakvom prestižnom takmičenju. Veliki je doprinos Tuzle ovom uspjehu, jer prva su nogometna reprezentacija naše domovine, koja se kvalifikovala na europsko prvenstvo. Želim uspjeh našem selektoru i reprezentaciji na takmičenju koje počinje 5. maja u Azerbedžanu, a taj mjesec nam je odlučujući jer se tiče i našeg FK Sloboda. Igrači tog kluba, paralelno idu na dva fronta, prvenstvo BiH i Kup BiH. Trebamo se zahvaliti igračima, navijačima, upravi kluba, treneru i dati im podršku u srijedu. Svi treba da odemo na stadion Tušanj. Da uzvratimo tim momcima, koji su nas toliko puta do sada obradovali, u toku prvenstva i Kup takmičenja. Ovaj uspjeh kadetske reprezentacije, sa selektorom na čelu tima, uspjesi FK Slobode, različitih klubova, selekcija i svih ostalih tuzlanskih sportista, daje nam samopoštovanje i dostojanstvo, i čine da ovaj grad bude još više sportski – izjavio je gradonačelnik Imamović.

Kada je riječ o podršci mladim sugrađanima, gradonačelnik je podsjetio da Grad Tuzla daje konkretnu podršku, tj nagrade na dva načina. Prvi je, za one koji u prethodnoj godini ostvare zapažene rezultate i uspjeh, bez obzira na to da li je riječ o sportu ili obrazovanju, i drugi, kada su sportisti u pitanju, kroz manifestaciju Sportista godine grada Tuzla.

Priredio(la):