SPORTARIJE

30.04.2016.
Obilježen Svjetski dan plesa
Nagradu osvojili studenti Alma Džinić i Yunuz Akbaš

Univerzitetski plesni klub koji radi u okviru Univerzitetskog sportskog društva u saradnji sa Centrom za sport i Fakultetom za tjelesni odgoj i sport dana 28. aprila organizirali su zabavno veče povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa koje se održalo u Hotelu Tuzla (Restoran “Breza”).

Tuzlarije


Tuzlarije


Ovo je bila jedinstvena prilika da studenti, zaposlenici UNTZ i građani ljubitelji dobre muzike i plesa uz temperamentne latino, disko i druge ritmove zaplešu na plesnom podiju bez obzira na starosnu dob. Mnogobrojni posjetioci plesnim koracima su obilježili ovaj dan.

TuzlarijeOsnovna ideja tog dana je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

Tuzlarije


Podjeljenje su mnogobrojne nagrade učesnicima manifestacije dok su glavnu nagradu vikend u Duborvniku za najaktivniji plan osvojili studenti Alma Džinić i Yunuz Akbaš.

Tuzlarije
Pobjednički par


Sponzori manifestacije: Gimnastički klub Tuzla (putovanje za dvoje na Svjetski kup u Gimnastici u Osijeku), Zumba with Jasmina (besplatan trenažni proces), Fitnes by Jasko (besplatan trenažni proces), cvjećara Princess (poklon bon), Kino Kaleidoskop, frizerski salon „Capelii“.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Na ovoj manifestaciji povodom završetka malonogometne lige za zaposlenike Univerziteta u Tuzli upriličena je dodjela nagrada. Nagrade su uručili voditelj Centra za sport dr. sc. Tarik Huremović, doc. i prof. dr. Zamir Mrkonjić, predsjednik Univerzitetskog sportskog društva.

Priredio(la):