SPORTARIJE

18.05.2016.
Musemić: Prvo trofej Kupa, a onda o mom ostanku na Tušnju
Uoči današnjeg finala Kupa BiH između Radnika i Slobode, javnost zanima i do kada će na Tušnju ostati trener Husref Musemić, s obzirom da s Tuzlacima ima ugovor do ljeta.

Tuzlarije


Bez obzira osvoji li Sloboda veliki pehar NS BiH, Musemić će ekipu voditi u prvom pretkolu Evropske lige. Hoće li nakon toga ostati na Tušnju?

- Prvo da osvojimo Kup BiH, pa ćemo onda razgovarati o daljem angažmanu. Pretkolo Evropske lige igra se u prvoj polvini juna, nastojat ćemo se pripremiti što bolje za naš debi. S čelnicima Slobode još nisam razgovarao o produžetku ugovora. Moramo sezonu završiti do kraja, bit će vremena i za to - rekao je za Fenu Husref Musemić.
Ponovio je da Sloboda želi osvojiti Kup i smatra da obje ekipe imaju podjednake šanse da dođu do pehara, bez obzira na tušanjskih 1:1.

- Imamo mnogo bolju igračku situaciju, jer su se vratili Veselinović i Sarić, a Ordagić se potpuno oporavio. Izostat će Zeba, ali mislim da i pored tog hendikepa imamo šansu za uspjeh - optimista je Musemić.

Poslije prve utakmice kritikovao je „valjanje i ležanje“ Bijeljinaca, umjesto da su igrali nogomet.

- Za oba kluba velika je stvar ako osvoje Kup. Radnik ima blagu prednost zbog 1:1, ali vjerujem da ćemo dati gol. A onda se situacija mijenja. Za nas bi bilo najgore da bude 0:0, radovat ćemo se rezultatu 2:2. No, želim da to bude u pravoj igri, a ne u valjanju čega je bilo u Tuzli.

Očekuje li Musemić nove opstrukcije igre Bijeljinaca, koji bez primljenog gola u današnjoj utakmici odlaze u Evropsku ligu.

- Vjerujem da će čuvati rezultat i pokušati da nas iznenade iz prekida ili kontri. Nadam se da će gledatelji imati prilike da više uživaju u nogometnim vještinama igrača oba kluba. Ovo je praktično posljednja domaća utakmica sezone i publika treba da uživa. Neko mora pobijediti, ali neka pobijedi nogomet. Kup je praznik nogometa svugdje u svijetu, tako da bi današnja utakmica trebala biti pravo nogometno finale - zaključio je trener Slobode Musemić.

Utakmica Radnik – Sloboda igra se danas od 17 sati.

Priredio(la): Agencija Fena