SPORTARIJE

28.12.2015.
Novi uspjeh tuzlanskih Pjetlića

SK Pjetlić Tuzla kalendarsku 2015. godinu završava novim velikim uspjehom. U nedjelju, 27.12. učestvovali su na VI međunarodnom turniru Rosenborg open days u Beogradu. Ovo je drugi put da dječaci 2006. godišta SK Pjetlić Tuzla učestvuju na ovome turniru.

Tuzlarije


Da će turnir donijeti veliki uspjeh najavio je i sam početak turnira kada se pristupilo takmičenju u izvođenju penala. U konkurenciji 60-tak dječaka, nakon 7 krugova i sjajnih odbrana golmana, kao pobjednik – najbolji izvođač penala izdvojio se tuzlanski pjetlić – Rijad Avdić. Avdić je bez greške izveo svih sedam udaraca koji su bili nerješiva enigma svim golmanima.

Tuzlarije


Pjetlići su odigrali na turniru pet utakmica, od kojih su tri pobijedili (2:0, 12:1 i 4:2) a dvije izgubili, tijesnim rezultatima 2:3. Pošto se turnir igrao po liga sistemu, na kraju naši Pjetlići su dijelili treće mjesto i u Tuzlu se vratili sa bronzanom medaljom. Potrebno je istaći odličnu gol razliku 22:9 i veliki golgeterski doprinos Eldara Dizdarevića (9 golova).

TuzlarijeSK Pjetlić Tuzla nastupao je u sastavu:

Rijad Kasumović,

Amer Ibrišimović,

Muhamed Smajić (kapiten),

Rijad Avdić,

David Mitrović,

Eldar Dizdarević,

Tarik Švraka,

Danis Cigić,

Amel Ćorić

Emil Zendeli.

Ovo su dječaci koji su ponosno predstavljali svoj grad i svoju domovinu – Bosnu i Hercegovinu.

TuzlarijeDanas, 28.12., turnir se nastavio i za dječake 2007. godište. Novi dan donio je još bolji uspjeh, nakon šest odličnih utakmica Pjetlići 2007 su osvojili drugo mjesto - srebrnu medalju i na taj način upotpunili uspjeh i stavili pečat na ovu vrlo uspješnu godinu.

Ovih petnaestak dječaka, članova SK Pjetlić Tuzla, garant su da će tuzlanski i bosanskohercegovački fudbal i u narednim godinama imati nove Džeke, Pjaniće, Misimoviće, Begoviće i dr.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba