SPORTARIJE

30.12.2015.
Čitaoci javljaju
Deponija u centru grada

Neposredno uz novoizgrađenu i nedavno useljenu zgradu SPO Stadion nalazi se, sad već povelika deponija smeća, najrazličitijeg otpada.

Tuzlarije


Očito da je izvođač "zaboravio" značajnu količinu otpadnog građevinskog materijala skloniti, obzirom da su stanovi rasprodati, a on se vjerovatnije zabavio potragom za novim lokacijama. U međuvremenu ista je postala primamljiva lokacija za otpad auto guma, staklenih i plastićnih flaša, higjenskih potrepština, hrane i svega drugog što predstavlja čovjeku nepotrebnu i beskorisnu stvar.


Možda neki jednostavno smatraju ovo javnim odlagalištem smeća ili mjestom za hranu ostavljenih i napuštenih kućnih ljubimaca, bez obzira što se uređeno odlagalište sa kontejnerima, nalazi svega 10-ak metara od ove deponije.

Tuzlarije


Da li u kućne ljubimce treba uvrstiti i ogromne pacove koji već obituju na ovom odlagalištu i čekaju povoljan trenutak za "poziv" budućeg vlasnika ostaje da se vidi. Bez obzira na sve ovo, bez obzira na činjenicu da se ista nalazi samo 20-ak metara od gradskog stadiona jesenjeg prvaka države u fudbalu, da se nalazi u neposrednoj blizini škola, ugostiteljskih objekata, prodavnica mješovite robe, niko još nije našao vremena da ovu lokaciju očisti, a zaboravljeni građevinski materijal vrati vlasniku.

Nadamo se da će se na ovaj način izvođač "sjetiti" zaboravljenih ivičnjaka, ostavljenog otpadnog građevinskog materijala, a nadležne inspekcije naložiti zatvaranje ove deponije.

Stanari zgrade SPO Stadion

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba