SPORTARIJE

04.01.2016.
Trijumf Sport kluba ˝Bambi˝ u Banjaluci
Generacija fudbalera Sport kluba "Bambi" iz Tuzle rođena 2004. godine na Međunarodnom turniru "Trofej Banja Luka 2016" osvojila je prvo mjesto.

Tuzlarije


Jedinstven sajam fudbala u gradu na Vrbasu održan je u organizaciji OFK Sport team, a učestvovalve su 32 ekipe iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

U finalnom susretu Tuzlaci su savladali domaćina rezultatom 4:3. Iako su fudbaleri Sport team-a vodili sa 3:0, mladi „Bambijevci“ su uspjeli da naprave preokret i ostvare pobjedu.

- Drago mi je da smo odmah na početku nove godine ostvarili uspjeh sa našim dječacima na kojem sam jako ponosan. Iako su veoma mladi, ova generacija je jako talentovana. Već se vidi da će neki od njih daleko dogurati u svijetu fudbala. Mi iz kluba, treneri i rukovodstvo smo zadovoljni razvojem situacije i nastavljamo i dalje da promovišemo fer plej i fudbal - rekao je vlasnik SK Bambija iz Tuzle, Enes Mešanović, proslavljeni bh. fudbaler.

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije


Turnir "Trofej Banja Luka 2016" nastavlja se sljedećeg vikenda, kada će snage odmjeriti mališani godišta 2003., 2005., 2007., i 2008.

S.P.

Priredio(la):