SPORTARIJE

25.01.2016.
Husref Musemić u Stanišić odveo 23 fudbalera
Fudbaleri i stručni štab Slobode otputovali su u Etno selo Stanišić kod Bijeljine na drugi dio priprema za proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH.

Trener Husref Musemić poveo je 23 fudbalera, a među njima je i Ermin Musić (18) iz zvorničke Drine, koji je krajem prošle sedmice došao na probu.

Tuzlarije


Tuzlaci će u Stanišiću boraviti osam dana i tom prilikom odigrat će prvu pripremnu utakmicu, najvjerovatnije u četvrtak 28. januara. Protivnik će biti vodeći tim istočne grupe Druge fudbalske lige RS Podrinje iz Janje, a alternativa je lokalni klub Zvijezda 09.

- U Stanišiću nas očekuje malo jači i ozbiljniji rad nego do sada. Kako se prvenstvo bude približavalo tako ćemo i pojačavati tempo. Naš je interes da tempiramo formu pred početak prvenstva, kada nam je ona i najpotrebnija - izjavio pred odlazak u Semberiju Slobodin strateg Husref Musemić.

Na drugi dio priprema u Etno selo Stanišić otputovali su: golmani Kenan Pirić, Mirza Hamzabegović i Azir Muminović, te Darko Todorović, Samir Efendić, Haris Mehmedagić, Ibrahim Škahić, Ivan Kostić, Perica Ivetić, Adnan Salihović, Amer Ordagić, Nenad Kiso, Elvis Sarić, Omar Pršeš, Nemanja Stjepanović, Miljan Govedarica, Damir Mehidić, Anes Haurdić, Zajko Zeba, Mladen Veselinović, Ermin Musić, Sulejman Krpić i Mersudin Ahmetović. U Stručnom štabu su: Husref Musemić, Nedim Omerović, Amir Spahić, Mirsad Dedić i Almir Seferović, maseri Samid Sabitović i Alen Altumbabić, te ekonom Semir Salihović.

Priredio(la): Fena