SPORTARIJE

04.02.2016.
Sloboda poražena od Zvijezde rezultatom 2:0
Crveno - crni u drugom test meču priprema nisu uspjeli obradovati preko par stotina domaćih navijača. Na pomoćnom stadionu Tušanj gostovala je gradačačka Zvijezda koja je na kraju slavila pobjedu 0:2 (0:0).

Tuzlarije


Husref Musemić je protiv Gradačačana izveo kombinovane sastave. U prvom poluvremenu protiv Zvijezde je istrčala sljedeća postava: Hamzabegović, Efendić, Salihović, Kostić, Lakićević, Stjepanović, Pršeš, Ordagić, Haurdić, Mehidić, Krpić.

Sam početak meča obilježila je energična igra na obje strane. Zvijezda je u prvim minutama imala nekoliko poluprilika, no kako je vrijeme odmicalo Crveno - crni preuzimaju inicijativu. Posebno upečatljiva bila je presing igra nakon koje su naši fudbaleri brzo dolazili u posjed lopte, te atakovali ka golu Gradačačana. Posebno agilni bili su Ordagić, Haurdić, Mehidić i Efendić. Novajlija Haurdić sredinom prvog dijela imao je čak dvije sjajne prilike da nas dovede u vodstvo, no iz izglednih situacija bio je neprecizan.

Njegovu neefikasnost mogao je kazniti Mišan pred kraj prvog poluvremena, ali je udarac od blok naših stopera otišao u korner.

U drugom dijelu meča na teren je istrčala druga postava Crveno - crnih. Pirić, Musić, Škahić, Mehmedagić, Lakićević, Todorović, Sarić, Zeba, Haurdić, Govedarica i Ahmetović. Navijači su očekivali da druga jedanaestorka zaigra još konkretnije i ofanzivnije od svojih prethodnika, no desilo se suprotno. Fudbaleri Zvijezde sigurno su čuvali konce igre u svojim rukama, te kako je vrijeme odmicalo sve su opasnije prijetili našem golu. Sredinom drugog dijela, nakon greške naših igrača jedan od gostujućih fudbalera snažno šutira iskoso sa desne strane, Pirić brani, a odbijenu loptu na drugoj stativi dočekuje Isanović koji trese našu praznu mrežu. Crveno - crni nakon primljenog gola kreću ozbiljnije ka izjednačenju, no teško su stvarali šanse.

Najbolju je imao Ahmetović koji na pas Haurdića izbija na desnu stranu, ali njegov gromovit udarac završava iznad gola Zvijezde. Pred sam kraj meča Gradačačani su odigrali sjajnu akciju po lijevoj strani, a nakon par pasova "na prvu" Ramić izbija sam pred Pirića i trese našu mrežu za konačnih 0:2.

Priredio(la): FK Sloboda