SPORTARIJE

18.03.2006.
Finalni turnir Kupa BiH za odbojkašice
Jelovica juri prvi zajednički trofej
Finalni turnir Kupa BiH za odbojkašice danas i sutra bit će odigran u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli. Prva polufinalna utakmica spojit će domaćina turnira, ekipu tuzlanske Jelovice i sokolački Glasinac.

Domaće odbojkašice, svakako najbolje kotiraju na "kladionicama", a epitet favorita zaslužile su, prije svega, odli- čnim igrama u Premijer ligi BiH.

"Imali smo određenih personalnih problema, ali smo ih donekle sanirali. Mirida Avdić će igrati i to je najvažnija vijest za nas", rekao je trener Tuzlanki Nihad Zahirović.

Iako je kvalitet Tuzlanki neupitan, Marko Obrenović, prvi strateg Glasinca, nada se iznenađenju.

"Naš i dosadašnji učinak Jelovice govori da su tuzlanke apsolutne favoritkinje. Međutim, Kup takmičenje uvijek donosi iznenađenja, a nadam se da ćemo mi napraviti jedno", rekao je Obrenović.

U drugoj polufinalnoj utakmici danas će snage odmjeriti Jedinstvo MOBI´S i Radnik Bijeljinaputevi. Bit će to duel starih rivala, te je za očekivati zanimljivu i do kraja napetu utakmicu.

"Činjenica je da je riječ o dvije jako kvalitetne ekipe i da će ishod biti neizvjestan do samog kraja. Ipak, blagu prednost dajem sastavu Jedinstva. U posljednjim susretima Premijer lige BiH pokazali smo da smo u jako dobroj formi", rekao je Goran Hadžić, trener Jedinstva MOBI´S. Na drugoj strani Jelena Inić, kapiten Radnik Bijeljinaputeva, takođe se nada plasmanu u finale.

"Jedinstvo MOBI´S u ovoj sezoni savladale smo dva puta. Stoga očekujem od svog tima da se plasira u finale. Brčanke su kvalitetne, ali mi znamo njihove slabosti, što ćemo pokušati iskoristiti", kazala je Jelena Inić.
(Nezavisne)

Priredio(la): V.K.