SPORTARIJE

22.02.2016.
Sloboda prvi put trenirala na glavnom terenu stadiona Tušanj
Prvi put od povratka iz Antalyje fudbaleri Slobode trenirali su na Tušnju i, ujedno, prvi put u ovoj godini na glavnom terenu tuzlanskog stadiona.

Počeli su završne pripreme za nastavak premijerligaškog takmičenja i gostovanje Slobode u Banjoj Luci.

-Pripreme u Antalyji bile su pun pogodak. Imali smo izvrsne uslove za rad, a kontrolne utakmice pokazale su uspon forme. Najzadovoljniji sam utakmicom protiv Dinama iz Minska, ne toliko zbog pobjede (2:0), nego što je bila zaista igra sa puno trčanja - kaže za Fenu trener Slobode Husref Musemić.

Što se utakmice s Borcem tiče, Musemić ističe da će to biti teška utakmica, sa neizvjesnim ishodom.

- Nama su bodovi potrebni da ostanemo na vrhu tabele, Borac se bori za opstanak i želi pobjedu. Bit će to teška utakmica. Nadam se povoljnom ishodu. Uostalom, trenutno smo prvi i zašto titula prvaka ne bi došla u Tuzlu - navodi Musemić.

Što se sastava Slobode tiče, tu se manje-više sve zna. Trenera Tuzlaka raduje oporavak Amera Ordagića, koji je danas normalno trenirao s ostalim igračima.

- Sastav koji je počeo utakmicu sa Dinamom iz Minska trebao bi početi utakmicu s Borcem, naravno ukoliko se ne dogodi neka nova povreda - zaključio je Musemić.

Sloboda će na Tušnju raditi do petka, kada putuje u Banju Luku. Planirano je da u petak treniraju na Gradskom stadionu u 16 sati, dok je utakmica s Borcem i otvaranje proljetnog dijela prvenstva u subotu, 27. februara, u 15 sati.

Priredio(la): Agencija Fena