SPORTARIJE

05.03.2016.
Najava turnira ˝Fudbal za sve˝
Tuzla, kao prepoznatljiv grad po multikulturalnosti i grad sa niskom stopom diskriminacije se brine da mladi u ovom gradu žive zdravo i bave se sportom. Idealna prilika da se to još jednom dokaže jeste turnir u "futsalu/malom nogometu" koji će biti održan 06. marta 2016. godine.

Tuzlarije


Turnir će biti održan u Katoličkom školskom centru "Sveti Franjo" Tuzla, koji je ujedno jedan od partnera koji realizuju ovaj turnir. Naziv turnira jeste "Fudbal za sve".

Želimo još jednom da pošaljemo poruku da u Tuzli nema mjesta za mržnju niti za diskriminaciju. Turnir je podržan od strane organizacije "Fudbal protiv homofobije, fudbal za sve"

Na turniru će učestvovati 8 timova od kojih 4 tima su srednje škole iz Tuzle (Gimnazija "Ismet Mujezinović", Gimnazija "Meša Selimović", Behram-begova medresa Tuzla i Katolički školski centar "Sveti Franjo" u Tuzli) i 4 tima fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Glavni organizatori ovog turnira jesu Omladinska grupa Omladinskog Resursnog Centra Tuzla i Katolički školski centar "Sveti Franjo" Tuzla. Pozivamo Vas da nam se pridružite 06. marta 2016. godine u 10:00 h.

Ulaz je besplatan.Dobro nam došli!

Priredio(la):