SPORTARIJE

10.03.2016.
VIDEO: Epilog navijačkog incidenta na Tušnju
MUPTK - Nije bilo privedenih, ozlijeđena četiri zaštitara
Tuzlarije


U jučerašnjim incidentima tokom fudbalske utakmice Kupa BiH na Tušnju između Slobode i Sarajeva, nije bilo privedenih navijača gostujuće ekipe - izjavio je za Fenu portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

„Nije evidentirano ni da je bilo ko zatražio ljekarsku pomoć, jer bi nam Dom zdravlja morao prijaviti svaki takav slučaj. Jedino imamo informaciju da su povrijeđena četiri zaštitara od kojih jedan teže“, kazao je Šarić.U agenciji koja je osiguravala utakmicu nisu željeli davati bilo kakve informacije o ovom događaju, pa ni o tome da li su njihovi djelatnici ozlijeđeni u sukobima s pripadnicima navijačke skupine Horde zla iz Sarajeva.

Šarić je rekao da su sarajevski navijači došli u Tuzlu jednim autobusom i u 7-8 kombija, te da ih je ukupno bilo oko 300, računajući i na veći broj navijača Sarajeva s područja Tuzlanskog kantona.

Što se osiguranja tiče, u Slobodi su potvrdili da je angažirano više od 200 policajaca, pripadnika Jedinice za specijalne namjene i zaštitara koji su jedini sudjelovali u fizičkim sukobima s navijačima, što se vidi na videosnimkama s utakmica.

Tuzlarije
fksloboda.ba


Navode također da su dan ranije s predstavnicima Sarajeva dogovarali detalje u vezi s dolaskom navijača, te da im je poslato 400 ulaznica za utakmicu za ulazak na tuzlanski stadion.

Kako Fena doznaje, utakmici je prisustvovao i Marko Dominković iz Orašja, u svojstvu predstavnika Komesarijata za sigurnost NSBiH, koji će o događajima na Tušnju podnijeti iscrpan izvještaj. Sigurno je da će akteri nemilih događaja ili njihovi "pokrovitelji" biti drastično kažnjeni, ali i oni koji su u organizaciji utakmice napravili propuste.

Priredio(la):