SPORTARIJE

10.05.2016.
Udruženje „Amica Educa“
˝Prekidanje tišine o rodno zasnovanom nasilju˝
Udruženje „Amica Educa“ je u ponedjeljak organiziralo „Sportski dan“ u okviru projekta "Prekidanje tišine o rodno zasnovanom nasilju" koji se ove školske godine implementira u O.Š.“Bukinje“ koju pohađa 325 učenika/ca.

Tuzlarije


Tuzlarije


Djeca su imala priliku da se takmiče u četrnaest „igara bez granica“, te u igrama „zamijenjenih rodnih stereotipa“ čiji je cilj bio upravo preispitati rodne stereotipe tako što su dječaci učestvovali u igrama poput preskakanje lastiša i hula-hop, a djevojčice u fudbalu i natezanju konopca.

Tuzlarije


Mališani od I do IV razreda su stvarali u „kreativnom uglu“ i bili u „potrazi za blagom“. Po završetku sportskih aktvnosti, učenici/ce O.Š.“Bukinje“ su imali priliku uživati u likovnim radovima svojih školskih drugara izrađenih na temu Natječaja „Različiti i različite, ali ravnopravni“, među kojima su odabrana tri koja su najadekvatnije odgovorila na temu i koji su prigodno nagrađeni.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


„Sportski dan“ je bio samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje je „Amica Educa“ implementirala u sklopu projekta. Od početka školske godine; šest mladih, obrazovanih, nezaposlenih ljudi je educirano za rad sa djecom na temu projekta kao i nastavno osoblje O.Š.“Bukinje“, održane su lutkarske i forum predstave, te 14 psiho-edukativnih radionica za sve razrede.

Tuzlarije


Projekat je finansijski podržan od strane IN Fondacije – fondacije za unaprijeđenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH.

Priredio(la): Udruženje „Amica Educa“