SPORTARIJE

05.01.2016.
Marko Karaula napušta Sloboda Solanu
Tuzlarije Najbolji rukometaš Sloboda Solane iz Tuzle, Marko Karaula, karijeru će nastaviti u hrvatskom prvoligašu Spačvi iz Vinkovaca.

Karaula se u ponedjeljak pojavio u klubu na prozivci uoči početka priprema za proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH, ali nije trenirao. Razgovarao je s članovima UO kluba i izrazio želju da ode s obzirom da klub nije angažovao najavljena pojačanja, a nekoliko rukometaša je dobilo ispisnicu.

- Očito je da od borbe za opstanak nema ništa. Meni je Spačva ponudila odlične uslove za nastavak karijere i prihvatio sam. Obećao sam ostati u Sloboda Solani, ali pod uslovom da se pojačamo i pokušamo izboriti opstanak u ligi. Očito je da od toga u tuzlanskom klubu nema ništa i odlučio sam otići - izjavio je Karaula za Fenu.

U Sloboda Solani su ispisnicu već dobili Eldin Hajdarević, Jasmin Hrnjić i Halil Šahdanović, dok se vratio jedino Benjamin Hrustić koji je nastupao za prvoligaša Lukavca.

Što se Karaule tiče, u klubu kažu da ga ugovor sa Solarima veže do juna ove godine, te da će ukoliko napusti klub biti suspendovan.

Priredio(la): Fena