SPORTARIJE

10.01.2016.
Bakir Jahić ostaje u Sloboda Solani
Kapiten RK Sloboda Solane Bakir Jahić neće u proljetnom dijelu prvenstva u Premijer ligi BiH promijeniti klupski dres.

Tuzlarije


Nakon razgovora s čelnicima kluba Jahić je odlučio ostati u Tuzli i pomoći ekipi u borbi za opstanak u premijerligaškom društvu.

"Prestoji nam grčevita borba za opstanak, ali se ne predajemo. Otišlo nam je nekoliko važnih igrača, ali oni koji su ostali dat će sve od sebe da ostanemo u elitnom rangu bh. rukometa", izjavio je Jahić nakon razgovora s ljudima iz klupske uprave.

Sloboda Solanu su napustili Halil Šahdanović i Jasmin Hrnjić, koji su prešli u Gradačac, Eldin Hajdarević još nije donio definitivnu odluku o tome ostaje li u Tuzli ili ne, dok je najveću pažnju izazvao odlazak prvog strijelca ekipe Marka Karaule u vinkovačku Spačvu.

Jahić kaže da mu je žao što je Karaula otišao.

"To je njegova odluka i želim mu sve najbolje. Karaula je dobar momak i nadam se da će nastaviti sa sjajnim igrama. Bez njega će nam biti puno teže, ali i da je ostao ne bi se naša pozicija drastično poboljšala. Predstoji nam teška borba za opstanak. Na nama je da damo sve od sebe i pokušamo uspješno okončati ovu za mnoge "nemoguću misiju", izjavio je za Fenu kapiten tuzlanske Sloboda Solane Bakir Jahić.

Priredio(la): Fena