SPORTARIJE

15.01.2016.
Sloboda Solana suspendovala Marka Karaulu
Uprava tuzlanske Sloboda Solane suspendovala je rukometaša Marka Karaulu, koji je na početku priprema za drugi dio prvenstva u Premijer ligi BiH napustio ekipu i prešao u Spačvu iz Vinkovaca.

Karaula je sa tuzlanskim klubom imao ugovor do kraja sezone. Bio je najbolji strijelac ekipe i drugi po broju postignutih golova u Premijer ligi BiH.

Tuzlarije


– Pokušavali smo na sve načine dogovoriti da Karaula ostane do kraja sezone i da poslije ima odriješene ruke oko nastavka karijere, bez ikakvih obaveza prema nama. Međutim, on se oglušio na naše pozive i nije nam preostalo ništa drugo nego da ga suspendujemo i time zaštitimo naše interese -kaže predsjednik UO Sloboda Solane Samir Sejranić.

Pojavile su se informacije da će Solari za Karaulu tražiti obeštećenje od oko 15.000 eura. Sejranić nije želio komentirati visinu oštetnog zahtjeva.

– Nama je najbitnije da je Rukometni savez BiH stao iza nas. Moram reći da je Karaula u Tuzlu došao kao potpuno anoniman igrač, a da je zahvaljujući nama dobio priliku i ispoljio svoj talent. U Tuzli smo mu platitili studij i smještaj u Studentskom domu, imao je stipendiju, a na kraju nam je okrenuo leđa – istakao je Sejranić.

Najavio je da će klub istrajati u dokazivanju svojih prava, dodavši kako mu je žao što Karaula nije prihvatio ponuđeno rješenje. Ovako, kaže Sejranić, prijeti mu kazna neigranja od najmanje pola godine.

Priredio(la): Fena