SPORTARIJE

21.01.2016.
Rukomet:
Elma Osmanović i Zvjezdan Tomić pozvani u reprezentaciju BiH
Mlada rukometašica tuzlanskog Jedinstva Elma Osmanović pozvana je u U-20 reprezentaciju BiH, dok je trener Kluba Zvjezdan Tomić imenovan članom stručnog štaba ove reprezentacije, koja u ponedjeljak, 25. januara, počinje pripreme za nastup u kvalifikacijama za EP 2017. godine.

Tuzlarije


- Elma Osmanović je najmlađa među pozvanim igračicama, ali sam uvjeren da će kvalitetom i radom izboriti stalno mjesto u državnoj reprezentaciji. S obzirom na to da mi nemamo seniorsku reprezentaciju, ovo je faktički najbolja ženska rukometna ´vrsta´ koju BiH trenutno ima - izjavio je trener Jedinstva i novi član stručnog štaba reprezentacije Zvjezdan Tomić na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli.

Novopečena reprezentativka Elma Osmanović rekla je da je veoma sretna zbog poziva u reprezentaciju BiH, koja se prvi put okuplja nakon pet godina.

- Nisam iznenađena pozivom, jer znam koliko vrijedim. San svake sportašice je da bude u reprezentaciji i brani čast svoje države. Potrudit ću se da osvjetlam obraz ne samo reprezentacije nego i svog kluba i grada - kaže Osmanović.

Trener Tomić je najavio da će zbog reprezentativnih obaveza Elma Osmanović i on izostati prvih deset dana s priprema Jedinstva za drugi dio sezone, koje počinju iduće sedmice.

- Moji saradnici znaju što im je činiti. Prvih petnaest dana radit će s igračicama dva puta dnevno, u dvorani Mejdan, te naizmjenično u teretani i na bazenu. Nismo angažovali nove igračice, jer smatram da imamo ekipu koja je u stanju izboriti jedno od prva tri mjesta u Premijer ligi BiH i doći u završnicu Kupa BiH. Time bismo, ujedno, izborili plasman u Evropu, a da li ćemo se i takmičiti, odlučit će klupska uprava - rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Fena

Priredio(la):