SPORTARIJE

26.01.2016.
Rukometaši Sloboda Solane kreću u „nemoguću“ misiju
Tri utakmice odigrali su rukometaši Sloboda Solane u pripremnom razdoblju, a uoči subotnjeg nastavka Premijer lige BiH veoma ih je ohrabrila samo pobjeda protiv Sloge u Doboju (25:21).

Tuzlarije


Prije toga, doživjeli su dva minimalna poraza od Gradačca i Čelika, ali sa ekipom iz koje su u pauzi prvenstva otišli Marko Karaula (Spačva, Vinkovci), Eldin Hajdarević (Bosna, Sarajevo), te Halil Šahdanović i Jasmin Hrnjić (Gradačac).

„Još se nadamo opstanku u društvu najboljih, ali za to je nužno da svaki igrač pruži maksimum. Mnogi smatraju da smo pred „nemogućom misijom“, a ja odgovaram da dok postoji nada vrijedi se boriti. Zimsku pauzu dobro smo iskoristili, a kontrolne utakmice pokazale su da smo solidno pripremljeni“, ocjenjuje trener Sloboda Solane Mirza Bulić.

Tuzlaci proljetnu sezonu otvaraju u Mostaru protiv Zrinjskog, koji je također među kandidatima za ispadanje iz Premijer lige. U prvom dijelu prvenstva upravo su protiv Mostaraca zabilježili prvu ovosezonsku pobjedu. To je, međutim, tek jedna od ukupno tri pobjede koje su Solari upisali u jesenjem dijelu šampionata. Nova imena su povratnici Benjamin Hrustić i Edin Mujić, dok postoje šanse da se u ekipu vrati i iskusni golman Selman Beširović.

Priredio(la): Agencija Fena